Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bild: Bildbyrån.

”Intresset är något speciellt”

Tobias Linderoth tillhörde ­Galatasaray under tre säsonger, men en allvarlig skada gjorde att han bara spelade 13 ligamatcher. För GP berättar han om den turkiska jätten.

Hur var din tid i klubben?

– Jag trivdes jättebra både socialt och sportsligt. Efter första halvåret fick jag en skada som sen avslutade min karriär. Men det är en härlig klubb med en otrolig stämning och intresse. Jag visste att intresset var stort innan jag flyttade men att det var så stort förstod jag först när jag kom ner.

När du anlände till flygplatsen i Istanbul hissades du och hyllades stort. Hur var det?

– Det var något man aldrig har upplevt innan. Jag förstod först inte att det var mig det handlade om. Det var väldigt annorlunda, men det är deras sätt att hälsa spelare välkomna. Intresset för fotbollen där är något alldeles speciellt. Jag minns några Europakvällar när publiken verkligen lyfte fram oss.

Vad har du för kontakt med klubben i dag?

– Inte mer än att jag följer den. Det har varit stor omsättning på spelare och ledare och jag tror bara det är en sportchef, tolken och spelarna Hakan Balta, Emre Çolak och Semih Kaya som är kvar sedan jag spelade där. Men det är riktigt roligt att följa den turkiska fotbollen och framförallt Galatasaray.

Brukar du bli igenkänd av Galatasaray-supportrar?

– Det händer titt som tätt. De är otroliga på att känna igen gamla spelare och de har stor passion.

Har du besökt klubben sedan du slutade?

– Inte klubben men jag var nere i Istanbul senast i våras. Det är en fantastisk stad. Dit kommer jag återvända många gånger i mitt liv.

Ska du gå på matchen?

– Jag vet inte om jag kan, men det hade varit roligt att uppleva.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.