Romelu Lukaku gjorde Inters mål.
Romelu Lukaku gjorde Inters mål. Bild: Giovanni Evangelista/AP/TT

Inter vann i premiären – i matchens sista spark

Inter vann med 2–1 över Lecce med matchens sista spark. Hemvändaren Romelu Lukaku gjorde ett av målen.

Inter hämtade tillbaka stjärnan Romelu Lukaku från Chelsea efter bara en säsong i den engelska storklubben. Belgaren öste in mål i sin senaste sejour för Inter.

Det skulle inte dröja länge innan han skrevs in i målprotokollet, faktum är att det bara tog en minut och 21 sekunder.

Federico Dimarco slog en utsökt långboll som nickades ner av Matteo Darmian. Där stod påpassligt Lukaku och enkelt nickade in ledningsmålet som stod sig halvleken ut.

Men den andra halvleken skulle också börja i rasande fart. Bara tre minuter hade gått när Assan Ceesay kontrade in 1–1 efter ett klassavslut.

Med publiken i ryggen hade hemmalaget Lecce en period i matchen där man hade enormt tryck på Inter och det doftade ett ledningsmål för hemmalaget.

De sista 20 minuterna kan bara liknas vid en belägring av Leccemålet. Högklassiga målchanser avlöste varandra.

Lukaku hade flera möjligheter, Edin Dzeko hade ett nickförsök, inbytte Denzel Dumfries hade en boll i stolpen och mittbacken Milan Skriniar var så när på ett ledningsmål.

Till slut kom det så förlösande målet. På matchens sista spark, en hörna, förlängde Lautaro Martinez bollen så att Dumfries kunde stöta in vinnarmålet. Vilt jubel utbröt.