Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Napolis Kalidou Koulibaly, till vänster, i kamp mot Inters João Mário.

Inter straffas efter rasistiska slagord

Inter straffas efter de rasistiska slagorden som mötte Napolis försvarare Kalidou Koulibaly. Laget kommer att spela två hemmatcher i Serie A inför tomma läktare.

Napoli förlorade annandagens Serie A-match mot Inter med 0–1. Men det var inte resultatet som upprörde tränaren Carlo Ancelotti mest – utan rasismen som mötte försvarare Kalidou Koulibaly under hela matchen.

- Nästa gång det händer kommer vi sluta spela och lämna planen, även om det betyder att vi förlorar matchen, sade Ancelotti.

- Jag är ledsen och upprörd, för vi bad domarna tre gånger att stoppa spelet.

Koulibaly blev i slutet av matchen utvisad efter att ha applåderat domarens beslut att varna honom. Enligt Ancelotti var han klart påverkad av de rasistiska orden.

“Jag är besviken på förlusten, men mest av allt för att ha lämnat mina bröder ensamma. Men jag är stolt över min hudfärg. Stolt över att vara fransman, senegales, napolitanare: en man", skriver Koulibaly själv på Twitter.

Inter kommer nu att få spela sina hemmamatcher mot Sassuolo och Bologna inför tomma läktare, meddelar Serie A.

Det är inte första gången den senegalesiske landslagsbacken utsätts för rasistiska påhopp. 2016 avbröts en match mellan Lazio och Napoli efter att Lazio-anhängare skrikit rasistiska glåpord mot Koulibaly och så sent som i oktober i år straffades Juventus med böter och tomma läktare efter att deras supportrar sjungit rasistiska sånger om honom.

Förlusten mot Inter innebar att laget tappade till toppkonkurrenten Juventus och nu är nio poäng efter serieledaren.