Seglingarna beräknas fortsätta på fredag.
Seglingarna beräknas fortsätta på fredag. Bild: DANIEL STILLER

Inställda tävlingar på Marstrand

Den hårda vinden ställer in torsdagens segeltävlingar på Marstrand. Det gäller både GKSS Match Cup och Nordea Women's Cup. Tävlingarna beräknas återupptas under fredagen.
– Vi såg ganska snabbt att vågorna var för höga för att det skulle gå att tävla idag, säger tävlingsledaren Mattias Dahlström.

ANNONS
|

Efter att premiärdagen av seglingstävlingarna på Marstrand varit lyckad blåste det betydligt mer på torsdagsmorgonen. Detta gjorde att tävlingsledningen valde att ställa in alla dagens tävlingar. Det gäller både GKSS Match Cup och Nordea Women's Cup.

– När vi var ute med våra båtar i morse såg vi ganska snabbt att vågorna var för höga för att det skulle gå att tävla idag, säger Mattias Dahlström, som är tävlingsledare.

Beslutet att ställa in var lätt att fatta.

– Säkerheten för seglarna måste gå först, säger Mattias Dahlström.

Tävlingarna återupptas

Vinden väntas öka under dagen och en bit in på natten. Förhoppningarna är att de ska återupptas under fredagen då det väntas mojna. Vad gäller herrtävlingen kommer vidare beslut tas klockan 17:30 på torsdagen.

ANNONS

– Vi har ett flexibelt schema som tar hänsyn till att vissa tävlingsdagar måste ställas in. Vi hoppas vara igång tidigt i morgon igen, säger Mattias Dahlström.

ANNONS