Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Innebandyklubbar går ihop

INNEBANDY: Marstrands och Kungälvs innebandyklubbar slås ihop till en förening. Det kommer fortfarande att finnas två seniorlag på både dam- och herrsidan, medan ungdomssatsningen blir gemensam.
Det är främst när det gäller organisationen som förändringar kommer att märkas. I juni skall styrelsen offentliggöras och under sommaren kommer man sedan att bestämma exakt hur den nya föreningen, Marstrands KIBK, skall se ut.
- Det vi gör är ju egentligen att vi stärker upp på styrelsesidan, säger ordföranden i Marstrands IBK Hans Holm.
Båda seniorlagen kvar
Tidigare har föreningarna samarbetat både på ungdomssidan och i arbetet gentemot kommunen. Hans Holm tror att sammanslagningen kommer att gynna spelarna.
- Fler i kommunen kommer att kunna spela innebandy. Det är en av de stora anledningarna till att vi går ihop. Fler ungdomar skall få spela högre upp i seriesystemet.
När det gäller seniorlagen kommer båda att finnas kvar. Marstrand mer som ett elitlag medan Kungälv får stå för bredden.
- Det innebär att fler kommer att kunna spela innebandy längre. Det blir konstigt när man driver en stor ungdomsverksamhet och när det sedan blir dags för seniorlag får kanske en eller två per åldersgrupp fortsätta spela.
Av samma anledning förklarar Hans Holm att det inte är omöjligt att man på sikt öppnar upp för ännu fler seniorlag inom den nya föreningen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.