Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Lovisa Lindh blev tvåa på 800 meter i Diamond League-galan, slagen enbart av OS-silvermedaljören Francine Niyonsaba.

Inget rekord – men Lindh tvåa på Stadion

Det blev inget svenskt rekord. Men i alla fall ett nytt kvitto på att Lovisa Lindh har närmat sig den absoluta världseliten på 800 meter.

Diamond League-galan i Stockholm var regisserad för att Lovisa Lindh skulle kunna ordna det perfekta slutet med ett svenskt rekord i den sista grenen.

Det var nära, men räckte inte riktigt hela vägen.

Lindh blev tvåa på 1.59,41 – 21 hundradelar långsammare än Abeba Aregawis rekordtid och 18 hundradelar sämre än personbästat från Bislett i torsdags.

Snabb öppning

I stekande sol och hårda vindar gick det undan direkt från start och Lindh låg i mitten av fältet vid varvningen, trots en rekordsnabb öppning för hennes del.

- Det var inte riktigt ett lika rent lopp som jag fick i Oslo, men jag är nöjd med tiden och två gånger under två minuter i år är jag nöjd med, säger 25-åringen.

- Det var tufft att starta i motvinden, det var väldigt blåsigt och gick fruktansvärt fort från början. Jag tyckte att jag fick en bra start men alla kom svepande och jag kom inte riktigt in som jag ville. Men min tränare sa att det kanske var tur, för de hade 56 sekunder någonting vid varvningen.

- Jag var trött på upploppet, men jag hörde publiken skrika och det gav mig extra krafter.

OS-medaljör vann

Lovisa Lindh var bara slagen av Francine Niyonsaba, Burundi, som tog silver i OS och nu vann på 1.59,11. I Rio slogs Lindh ut i semifinal – på exakt samma tid som hon nu hade på Stadion – men den här säsongstarten visar att hon har fortsatt att ta kliv framåt sedan förra året.

- Jag har sprungit tre lopp på åtta dagar och har satt två personliga rekord (på 800 och 1 500) och har ett lopp lika bra som mitt gamla "pers", så det är ändå en grymt bra start på säsongen, säger Lindh.

VM-biljetten säkrade hon i Oslo och visst finns det anledning att kanske höja målsättningen en aning inför mästerskapet i London i augusti.

- Mästerskap är alltid mästerskap och skulle jag gå till en VM-final är det jättestort. Står jag i en final kan jag naturligtvis ta med mig de här två loppen när jag har varit med och fajtats mot de bästa i världen.

Lovisa Lindh åker nu hem till Göteborg för att ladda om inför lag-EM i finländska Vasa nästa helg.