Freiburgs Lucas Höler i duell med Werder Bremens Ludwig Augustinsson. Den svenske vänsterbacken satte sig under säsongen i respekt i Bundesliga. Arkivbild.
Freiburgs Lucas Höler i duell med Werder Bremens Ludwig Augustinsson. Den svenske vänsterbacken satte sig under säsongen i respekt i Bundesliga. Arkivbild.

"Inget lag har det lätt mot oss"

Tyskland vinner enkelt. Sami Khediras kaxiga utspel är inget som stör Bundesliga-proffset Ludwig Augustinsson. Han vänder på det.

ANNONS
|

Augustinsson bytte FC Köpenhamn mot Werder Bremen inför säsongen. Vänsterbacken gick från klarhet till klarhet.

- Ju längre säsongen led, desto bättre blev jag och jag tycker att de sista sex månaderna var väldigt bra. Jag känner att jag får mer och mer respekt av motståndarna. De känner igen en, helt enkelt, säger han.

"De" är spelare som Thomas Müller, Joshua Kimmich, Marco Reus och många av de andra stjärnorna från bland annat Bayern München och Borussia Dortmund.

ANNONS

Just Müller har Augustinsson ett speciellt minne av.

- Han gjorde två mål mot oss. Han är en sådan där spelare man kanske inte alltid ser så mycket av i matcherna, men så dyker han upp och är på rätt plats. Man kan inte slappna av utan måste vara med hela tiden. Det är också det som lyfter en själv. När vi mötte Bayern hade jag Arjen Robben på min sida, men Müller kommer ibland in mellan ytterback och mittback och försöker dra med mig. Då kommer Kimmich på min kant.

- Därför måste vi ha mycket kommunikation om vem som tar vem och ha snabba förflyttningar. Vi vill helst ha motståndaren på utsidan i landslaget.

Skakat av sig förlusten

Augustinsson tror att tyskarna skakat av sig chockförlusten (0–1) mot Mexiko.

- Alla spelar i stora klubbar och man råkar alltid ut för kritik om man gör en dålig match. Jag tror att de är vana vid det och de har studsat tillbaka många gånger tidigare. Vi måste verkligen göra något speciellt mot Tyskland.

ANNONS

- Jag tror att de kommer att vara väldigt noggranna i den här matchen och täppa till bättre för det blev så många öppningar mot Mexiko. Men är de lite slarviga finns det ytor bakom deras ytterbackar, för de trycker upp högt och det är inte alltid deras mittfältare täcker upp, som (Mesut) Özil vid Mexikos mål.

Tror på möjligheter

Samtidigt är tysk seger ett måste – och det hoppas Augustinsson att Sverige får möjligheter att utnyttja i kväll.

- Ju längre matchen lider, desto mer kommer det att öppna upp sig eftersom de måste trycka på och då kan vi få möjligheter som Mexiko fick.

Hur skulle det vara att skicka hem de regerande världsmästarna? Vad skulle hända?

- Ja, vad kommer att hända? Jag antar att vi vinner matchen då och jag gissar att man hade varit rätt kaxig när man kommer hem. Men vi tar det då, först ska vi spela matchen.

ANNONS

Anpassat sig

Efter en säsong i Werder Bremen har Ludwig Augustinsson anpassat sig till det tyska sättet att spela fotboll.

- Det är fram och tillbaka hela tiden, mycket högt tempo. Det känns som att det är så i varje match och under den sista kvarten kan båda lagen vinna. Det är mycket man mot man-spel och aggressivt. I början var det mycket defensivt fokus i Bremen och jag tycker att jag blivit bättre bakåt. Jag känner mig starkare och snabbare.

I dagsläget förväntar han sig att spela vidare i den nordtyska klubben

- Man vet aldrig i fotboll, men de har sagt att de inte vill sälja mig utan behålla mig länge. Jag trivs väldigt bra i Bremen och känner att jag kan utvecklas mer. Men jag kan inte lova något. Jag vet att det finns stort intresse för mig.

ANNONS
Sotji, TT:s utsände

ANNONS