Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Inget Globen för Sävehof

HANDBOLL: Med glädjetårarna rinnande försökte Anna-Maria Johansson fatta att hon skall spela SM-final i Globen på lördag. Med sina fem mål var hon en av matchvinnarna i femte SM-semifinalen mot Sävehof.
Den 182 centimeter långa och vänsterhänta Anna-Maria var mållös med begränsad speltid när Skövde misslyckades i Partillebohallen i onsdags. Nu tackade hon för mycket speltid genom att vispa in mål efter mål.
- Det här är det bästa som hänt mig inom handbollen. Tänk att få spela SM-final i Globen, sa Anna-Maria efter att ha fått en kram av sin tränare Magnus Frisk.
Anna-Maria har aldrig varit med i något landslag men hon är bara 23 år gammal.
Skövde har ett religt lag.
- Vi är fem spelare över 180. Det ger oss en jättefördel i försvaret, sa Anna-Maria och gladde sig åt att det blir två Skövdelag i Globen.
Sävehof valde Skövde HF som semifinalmotståndare. Då svarade Skövde med att ta ledningen med 2-0 i matcher innan Sävehof kunde vinna i onsdags och i fredags. Rödklädda Skövde hade lärt av misstagen. De unga Sävehofspelarna Johanna Ahlm och Linn Karlsson som glänste i onsdags fick inget utrymme nu. Skjutstarka Johanna punktmarkerades hela matchen och fick sällan kliva fram. Det såg lite knepigt ut för Johanna bevakades mest av långa Linnea Torstensson som hon själv var satt att punktmarkera.
Sävehof brukar vara vassa på kanterna men inte i går.
- Vi missade för många lägen i alla positioner, konstaterade tränaren Björn Blomqvist.
Medan Skövde hade många precisa avslut som tog stolpe in så hade hemmalaget sämre sikte.
Annars började det så bra. Publiken på 1 300 åskådare njöt första tio minuterna när Sävehof gick upp direkt till 7-2. Det började likna fjärde semifinalen då Sävehof gick till 20-10 under första halvleken.
Vid 7-2 tog Magnus Frisk time out och på mindre än sju minuter var Skövde ikapp. Sedan ledde Skövde med två mål i halvtid och drog iväg till fyramålsledningar vid flera tillfällen under andra halvleken.
I slutminuterna gjorde landslagsspelaren Maria Lindqvist två viktiga spelmål. Men Skövde redde ut Sävehofs man-mot-manspel i slutminuten.
- Vi är inte sämre än att vi kan gratulera våra besegrare. Fast vi föll på eget grepp. Våra avslut var inte distinkta som i förra matchen, sa tränare Blomqvist.
Han konstaterade att det kostar på att ta in 0-2 i matcher.
- Nu får vi bygga vidare till nästa års slutspel. Det finns hopp om framtiden. Sådana här matcher är oerhört viktiga för att våra unga spelare skall få rutin, sa Blomqvist som tog över tränarsysslan mitt i säsongen sedan Tuija Pasanen fått gå.
Till bästa spelare i Skövde utsågs Anna-Karin Jiveby och till bästa hemmaspelare utsågs Maria Lindqvist.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.