Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Henrik Rydström. Arkivbild.

Inget förlängt kontrakt för Rydström

Beskedet dröjde – men till slut blev det ett nej. Henrik Rydström har gjort sitt som tränare i Kalmar FF. Det meddelar den allsvenska klubben under söndagen.

Rydström tog över som huvudtränare i somras när Nanne Bergstrand blev sjukskriven och har ett kontrakt som sträcker sig året ut.

Planen var att Nanne Bergstrand skulle återvända till nästa säsong, vilket meddelades att så inte skulle bli fallet på en presskonferens tidigare i månaden.

Knappt ett par veckor senare står det klart att Rydström inte blir Bergstrands permanenta ersättare.

"En enhällig styrelse ställde sig bakom att inte skriva nytt kontrakt med Henrik Rydström utan klubbledningen uppmanades att gå vidare med andra kandidater. Klubbledningen och styrelsen gör samma bedömning att de sportsliga resultaten i Allsvenskan och Svenska Cupen hösten 2018 inte levt upp till förväntningarna. Samtidigt vill klubbledningen och styrelsen tacka Henrik Rydström för de insatser han gjort för föreningen under många år, både som spelare och tränare", skriver klubben på sin webbplats.

Beskedet kommer efter en tids spekulationer kring Rydströms framtid. Så sent som för några dagar sedan skrev Barometern att klubbens ordförande Johan Assarsson i ett telefonsamtal sagt att Rydström skulle bort. Uppgifter som Assarsson själv dementerat. Mittfältsstjärnan Rasmus Elm, som har ett utgående kontrakt, har också i tidningen kritiserat processen i tränarvalet och gått i bräschen för en fortsättning med Rydström vid rodret.

Rydström skriver i ett mejl till TV4:s Fotbollskanalen:

”Jag respekterar det till 100 %. De har säkert gjort en djuplodande och grundlig utvärdering. Det måste vara därför som beskedet dröjt så länge.”