Zlatan Ibrahimovic saknas i EM-kvalet mot Azerbajdzjan.
Zlatan Ibrahimovic saknas i EM-kvalet mot Azerbajdzjan. Bild: Maja Suslin/TT

Ingen Zlatan i kvällens EM-kval på Friends

Zlatan Ibrahimovic är inte med, varken i startelvan eller i truppen, i kvällens EM-kval mot Azerbajdzjan. Även Albin Ekdal saknas.

ANNONS

Ibrahimovic har en skadekänning efter inhoppet mot Belgien i fredags och Ekdal är inte tillräckligt kurant från sin förkylning för att kunna delta i matchen.

Förbundskaptenen Janne Andersson gör några ändringar i laget efter 0–3-förlusten mot Belgien.

Gabriel Gudmundsson ersätter skadade Ludwig Augustinsson som vänsterback. Mattias Svanberg går in på det centrala mittfältet och Kristoffer Olsen börjar på bänken.

– "Gabbe" kommer att spela vänsterback. Han har gjort det bra. Han hade en ganska lång skadeperiod men har spelat några matcher nu i Lille och spelar som vänster ytterback i en fyrbackslinje och har gjort det bra, säger Janne Andersson.

ANNONS

Dessutom går Dejan Kulusevski ned som yttermittfältare och hans plats i anfallet tas av Viktor Gyökeres.

– Viktor Gyökeres kommer in som forward med Alexander Isak vilket gör att Dejan Kulusevski flyttar ner på kanten och Mattias Svanberg flyttar in i centralt på mittfältet i stället för Kristoffer Olsson. Det är lite offensivt balanserat, flera spelare som har offensiva egenskaper men vi har våra grundprinciper som gäller, säger förbundskaptenen.

Startelvan:

Robin Olsen – Linus Wahlqvist Egnell, Victor Nilsson Lindelöf, Hjalmar Ekdal, Gabriel Gudmundsson – Dejan Kulusevski, Samuel Gustafson, Mattias Svanberg, Emil Forsberg – Viktor Gyökeres, Alexander Isak.

Matchen börjar 20.45.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS