Zlatan Ibrahimovic saknas i EM-kvalet mot Azerbajdzjan.
Zlatan Ibrahimovic saknas i EM-kvalet mot Azerbajdzjan. Bild: Maja Suslin/TT

Ingen Zlatan i kvällens EM-kval på Friends

Zlatan Ibrahimovic är inte med, varken i startelvan eller i truppen, i kvällens EM-kval mot Azerbajdzjan.
Även Albin Ekdal saknas.

Ibrahimovic har en skadekänning efter inhoppet mot Belgien i fredags och Ekdal är inte tillräckligt kurant från sin förkylning för att kunna delta i matchen.

Förbundskaptenen Janne Andersson gör några ändringar i laget efter 0–3-förlusten mot Belgien.

Gabriel Gudmundsson ersätter skadade Ludwig Augustinsson som vänsterback. Mattias Svanberg går in på det centrala mittfältet och Kristoffer Olsen börjar på bänken.

– "Gabbe" kommer att spela vänsterback. Han har gjort det bra. Han hade en ganska lång skadeperiod men har spelat några matcher nu i Lille och spelar som vänster ytterback i en fyrbackslinje och har gjort det bra, säger Janne Andersson.

Dessutom går Dejan Kulusevski ned som yttermittfältare och hans plats i anfallet tas av Viktor Gyökeres.

– Viktor Gyökeres kommer in som forward med Alexander Isak vilket gör att Dejan Kulusevski flyttar ner på kanten och Mattias Svanberg flyttar in i centralt på mittfältet i stället för Kristoffer Olsson. Det är lite offensivt balanserat, flera spelare som har offensiva egenskaper men vi har våra grundprinciper som gäller, säger förbundskaptenen.

Startelvan:

Robin Olsen – Linus Wahlqvist Egnell, Victor Nilsson Lindelöf, Hjalmar Ekdal, Gabriel Gudmundsson – Dejan Kulusevski, Samuel Gustafson, Mattias Svanberg, Emil Forsberg – Viktor Gyökeres, Alexander Isak.

Matchen börjar 20.45.