Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson bygger nästa års trupp i lugn och ro. Arkivbild.

Ingen värvningspanik i Malmö

Malmö är förberett om spelare lämnar i vinter. Sportchefen Daniel Anderssons bygger i lugn och ro för 2017.

Malmö FF sålde skytteligaledaren Vidar Örn Kjartansson i somras. Dessutom har laget drabbats av flera skador under säsongen. Nu blickar Daniel Andersson framåt mot nästa års lagbygge.

- Vi har haft en stor och bred trupp. Vi hade en del skador redan i våras där vi fick använda många spelare. Samma sak var det när vi hade sju eller åtta spelare borta i dag. Vi har både spets och bredd, säger Andersson.

Kvalet till Champions League inleds i juli. Malmö FF har nästan en halv miljard kronor på banken. Det finns ingen stress att sälja spelare överhuvudtaget. Snarare handlar det om att förstärka.

- Vi har som målsättning att ständigt utvecklas och bli bättre. Vi har börjat en resa där vi har varit med i Champions League två gånger. Vi bygger klubben, både med spelare och på andra sätt. Vi ska hela tiden bli bättre och bättre.

Inga utgående kontrakt

Andersson vill inte prata om nyförvärv eller försäljningar alls egentligen.

- Vi har inget nytt klart. Vi har inga utgående kontrakt. Ska det vara relevant för oss att värva någon så ska det vara spelare som förstärker oss rejält. Vi har en jättestark trupp, säger Andersson och fortsätter:

- Mycket beror på vad som händer i transferfönstret som kommer här i vinter. Trots att vi inte har några utgående kontrakt kan ju några lämna oss, om det kommer bud. Det gäller att hela tiden ha det med sig när man bygger en trupp.

Rosenberg imponerad

Markus Rosenberg, som såg Falkenbergsmatchen från läktaren, har aviserat att han förmodligen slutar efter nästa säsong. Han imponerades av sina lagkamrater, som fixade guldet på Falkenbergs IP.

- Vi vinner guldet för att vi har en så bred trupp. Det ser vi nu när vi har varit i ett läge med många skadade. Vi vinner ändå. Vi har nya spelare som kommer in och tar chansen. Det är alltid en trupp som tar SM-guld, inte bara en startelva, och det här året är tydligare än någonsin tidigare.

När han jämför det senaste guldlaget han var med i (2014) ser han en del skillnader.

- 2014 var det ett gäng som hade spelat längre ihop. Potentialen här är betydligt större eftersom medelåldern är mycket lägre. Om vi tittar framåt så brukar det ju gå bra för Malmö FF i Europa-kval. Många är kvar sedan vi var där senast.