Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Marcus Krüger under World Cup-träning med Tre Kronor. Nu är han tillbaka i landslaget för att spela VM. Arkivbild.

Ingen tvekan bakom Krügers VM-ja

NHL-säsongen med Chicago var över tidigare än planerat. Då valde Marcus Krüger att ansluta till Tre Kronors VM-lag.

Kort efter förlustserien mot Nashville plingade det till i Marcus Krügers telefon. Johan Garpenlöv, Tre Kronors assisterande förbundskapten, hade inte tålamodet att vänta utan ställde omgående den raka frågan: Vill du spela VM?

- Det var så klart en stor besvikelse att åka ut och VM var väl inte det första som jag tänkte på just då. Men jag bestämde mig ganska direkt för att spela. Jag kände att det skulle bli roligt att komma hit i och med att säsongen blev så kort där borta, säger Krüger och utvecklar varför han bestämde sig för att vara en del av VM-äventyret i tyska Köln.

- Största delen är ju att få chansen att vinna något. Sverige har ett bra lag och ska alltid vara där uppe och slåss om guldet, det är väl det som lockar mest men sedan är det alltid roligt och något som man har drömt om att få spela med landslaget. Det är så klart också en grej.

- Nu är det även roligt eftersom jag känner så många av grabbarna, de som var med tidigare under säsongen i World Cup. Det ska bli roligt.

Magplask i NHL

Annat var det med Chicagos slutspel.

Marcus Krüger beskriver förlusten mot Nashville – 0–1, 0–5, 2–3, 1–4 – som ett "riktigt magplask" men har svårt att precisera exakt vad som egentligen gick fel.

- Ja, säg det. Vi var inte bra alls. Det är väl det enda man kan säga. Vi var inte nära och vad det beror på... Vi kan stå här och säga hundra grejer men allt handlar om att vi inte riktigt var där och vi inte hade det. De spelade väldigt bra men vi var inte i närheten av att komma upp till vår standard, säger han.

TT: Hur kändes det för egen del under säsongen?

- Det är tufft att snacka om min säsong. Vem du än frågar i vårt lag så kommer de inte säga att de är nöjda. Det var ju ett riktigt magplask för oss i slutspelet, säger han.

- Jag hade perioder under slutet av säsongen där jag tyckte att det kändes helt okej, men jag hade kanske velat ha haft den där jämnheten lite bättre. Förutom skadan och några dippar känns det som att jag kom tillbaka, efter att ha varit skadad mycket förra säsongen, och spelade på en hög nivå.

"Spännande"

TT: Vad tar du med dig för känsla in i Tre Kronors VM-lag?

- Just nu är det bara kul att vara här. Självklart var det inte så roligt när vi åkte ut men det här känns som att det ger lite extra energi. Det ska bli roligt, säger Marcus Krüger.

- Jag tycker laget ser spännande ut. Sedan gäller det att få ihop det också, och det är något som de har börjat bygga på och jag ska bara försöka komma in och passa in i den rollen som de vill ha mig i och sedan ska jag göra så bra jag kan.