Annika Sörenstam under sin comebacktävling tidigare i år. Arkivbild.
Annika Sörenstam under sin comebacktävling tidigare i år. Arkivbild. Bild: John Raoux/AP/TT

Ingen publik på Vallda: ”Hade hoppats på stor folkfest”

Profilerna Annika Sörenstam och Henrik Stenson tävlar på Vallda i juni. Det blir utan publik, men 500 personer är tillåtna på området och arrangörerna kan ta in sponsorer.
– Vi hade hoppats på stor folkfest men nu är det som det är. Man får följa tävlingen på annat sätt, säger Henrik Hilford, en av arrangörerna.

ANNONS
|

Den breda golfpubliken kommer att gå miste om den första upplagan av Scandinavian Mixed, som avgörs på Vallda Golf & Country Club i Kungsbacka 10–13 juni.

"I rådande situation kommer Scandinavian Mixed att spelas inför stängda dörrar där spelare kommer befinna sig i en så kallad bubbla. Biljetter kommer därmed prioriteras till partners och sponsorer och tyvärr inte kunna släppas till allmänheten", skriver arrangörerna på Instagram.

LÄS MER:Henrik Stenson om Scandinavian Mixed på Vallda

Att tävlingen inte släpper in vanlig publik kommer kanske inte som någon överraskning. Men Henrik Hilford, en av arrangörerna på Scandinavian Mixed, säger att det ändå är ett tråkigt besked att ge.

– Jättetråkigt så klart. Men det är som det är och nu har vi ändå lyckats få till så att tävlingen kan spela. 500 personer är tillåtna på området och vi är nöjda över att kunna ta in partners och sponsorer, säger han.

ANNONS

Hade det gått att ta in fler på något sätt?

– Man hade så klart kunnat göra massa justeringar och tolka lagen till sin fördel. Men det känns inte rätt. Säkerheten är det absolut viktigaste för oss, och inget får gå fel.

Hoppades på folkfest

Henrik Hilford berättar att de hade tänkt dela ut ännu fler biljetter till partners och sponsorer, men att de nu fick anpassa sig. Det har därför aldrig varit aktuellt med ”vanliga” åskådare, om bara 500 personer tillåts.

– Vi hade hoppats på stor folkfest men nu är det som det är. Man får följa tävlingen på annat sätt, säger Henrik Hilford.

LÄS MER:Sörenstam om historiska tävlingen på Vallda

Damer mot herrar

Scandinavian Mixed ingår på såväl damernas som herrarnas Europatour. Annika Sörenstam och Henrik Stenson är värdar för tävlingen, som de också själva planerar att delta i.

Tävlingen är unik på så sätt att damer och herrar tävlar mot varandra. Något som lockade Annika Sörenstam till att vara en del av projektet.

– Jag ser fram emot det. Jag har hört massa positiva saker om banan från flera personer. Jag känner mig väldigt stolt över att få vara med på detta och att få jobba med Henrik (Stenson). Golfen har varit en stor del av våra liv och det har alltid varit en tjej- och en kill-tävling. Jag ser detta som en golffest där vi firar damgolf och herrgolf, har Annika Sörenstam tidigare sagt till GP.

ANNONS

LÄS MER:Annika Sörenstam tävlar i Kungsbacka

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS