Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stefan Ishizaki är inte orolig inför AIK:s kvalretur i Europa League hemma mot Klaksvik.

Ingen oro i AIK inför kvalreturen

Mål saknades i det mållösa bortamötet med Klaksvik. Mål är vad som behövs i returen.

Målskyttet har varit AIK:s problem under den allsvenska säsongsinledningen. Klubben har bara gjort 13 mål på seriens första 13 omgångar, varav fem mål har prickats in på sju hemmamatcher.

I returen mot färöiska Klaksvik krävs det... just det, mål.

Efter det mållösa bortamötet måste mittfältaren Stefan Ishizaki & Co se till att ta vara på chanserna som dyker upp på Friends arena för att gå vidare i kvalet till Europa League.

"En liten oro"

- Man kan dela upp första halvan av säsongen i två delar. I de första fem matcherna skapade vi inte så mycket målchanser, och då fanns det en liten oro, säger Ishizaki enligt Expressen.

- Men jag tycker, under de sista sju, åtta matcherna, att vi har skapat chanserna, men det sista har inte suttit. Så de senaste matcherna har inte jag varit så orolig, vi har kommit till målchanser och man vet att så länge man skapar chanser rullar bollarna in förr eller senare.

Han är inte heller särskilt orolig inför torsdagskvällens möte med Klaksvik.

- Det finns ett ordspråk som säger att motivation slår klass. I förra matchen hade de mer motivation än oss, och förhoppningsvis har vi både motivation och klass i den här matchen. Och jag hoppas att det är tillräckligt för oss att gå vidare till nästa runda.

Holmberg saknas

IFK Norrköping, som har en 5–0-seger från hemmamatchen mot Pristina att gå på, får klara sig utan Kalle Holmberg. Anfallaren är sjuk och stannar hemma. Däremot är den tidigare korsbandsskadade mittfältaren Andreas Blomqvist med på resan till Kosovo.

- Min bedömning är att han inte är speciellt långt ifrån att kunna vara tillbaka i spel igen. Inte i 90 minuter än, men jag tror att han ganska snart är redo att gå in igen, säger tränaren Jens Gustafsson till Norrköpings Tidningar.

Resultatet från första mötet gör att klubben bör ta sig vidare till andra kvalomgången.

Men det är inget som spelarna ens funderar på.

- Allt kan hända så klart och det gäller att vi inte åker dit ner och blir bekväma. Vi ska åka ner och förbereda oss som vanligt och gå in med inställningen att vi ska göra en bra match. Då kommer det att gå bra, säger Niclas Eliasson.

Östersund kliver in andra kvalrundan och inleder hemma mot turkiska Galatasaray den 13 juli.