Charlotte Kalla. Arkivbild.
Charlotte Kalla. Arkivbild.

Ingen oro för Kallas VM-form

Formen har sett sådär ut för Charlotte Kalla. Lyckas hon toppa den lagom till skid-VM i Seefeld?

ANNONS
|

Charlotte Kalla valde att lämna SM i Sundsvall och kom inte till start till den avslutande masstarten över 15 kilometer efter att formen fortsatt att lysa med sin frånvaro.

"Jag kommer i stället att varva ner några dagar och köra lättare träning för att samla energi och vara utvilad när jag reser till Seiser Alm på onsdag för VM-uppladdning på hög höjd", sade hon i ett uttalande.

VM i Seefeld är bara några veckor bort. Men landslagschefen Rikard Grip känner ingen oro för att Kalla inte ska kunna hitta tillbaka till den åkning vi är vana att se.

ANNONS

- Det var ett oerhört klokt beslut som hon tog tillsammans med tränarteamet och då främst Magnus (Ingesson) som ligger närmast henne, att faktiskt våga stanna upp, reflektera och framför allt att börja fokusera fram och sätta strategin mot VM, säger han.

Kalla har tidigare varit notoriskt bra på att pricka formen till mästerskap.

- Vi har tidigare sett att Charlotte har en grundtrygghet i vad hon ska göra när hon verkligen ska komma i kanonform till ett mästerskap, säger Grip.

Landslagskompisen Ebba Andersson är inne på samma spår och tror att Kallas tidigare erfarenheter talar för att hon kommer att hitta formen lagom till att mästerskapet drar igång.

- Hon har stor erfarenhet av att pricka formen till ett mästerskap och har gjort det bra tidigare. Jag tror och hoppas att hon har koll på läget, säger hon.

ANNONS

- Jag hoppas att hon ska hitta tillbaka, för vi vet vilken kapacitet och nivå hon kan åka på.

Skid-VM i Seefeld avgörs 19 februari–3 mars.

TT

ANNONS