Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: JESUS RENEDO
Bild: JESUS RENEDO

Ingen medalj för Dahlberg/Bergström

Trots drömläge inför finalen blev det ingen medalj för Anton Dahlberg och Fredrik Bergström när 470-klassen avgjordes i seglings VM. Guldet gick istället till Frankrike.

Anton Dahlberg och Fredrik Bergström hade guldläge inför finalen av VM i 470. Paret hade inför finalracet sexpoängs ledning till de två närmaste båtarna, från Japan och Frankrike.

Det blev en tuff och jämn final, själva finalracet dominerades av den italienska båten med Ferrari och Calabró. Men totalsegraren skulle avgöras av placeringarna bakom.

Topp tre i totalen bytte plats flera gånger under racet och det skulle inte avgöras innan absolut sista sträckan.

Svenskarna hamnade något efter och slaget om guldmedaljen stod mellan den japanska och franska båten. Franska båten, med Peponnet och Mion, kopplade greppet och släppte det inte. Tredjeplatsen i finalracet räckte för att vinna totalen.

Bakom det franska paret slutade Japan på andra platsen. Bronsmedaljen togs hem av Spanien som stod för en stark finalsträcka där de slutade på andra plats.

För svensk del blev det ett tungt race och tiondeplatsen för Dahlberg/Bergström innebär att laget tappade medaljerna och istället slutade en fjärdeplats i det totala sammandraget.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.