Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Ingen kändissegling på Marstrand

Det blir ingen kändissegling på Marstrand under årets matchracing vecka. För tuffa båtar och för tätt schema sätter stopp. – Det hinns inte med och det nya formatet tillåter inte riktigt att vi har en sådan tävling eftersom det finns vissa typer av risker med båtarna, säger presschef Fabian Bengtsson.

Under åtta år har Match Cup Sweden utöver elittävlingarna anordnat en mycket uppskattad tävling med kändislag. Men under årets upplaga av turneringen kommer inte kändisseglingarna att genomföras.

Bakom beslutet ligger det nya upplägget för årets tävling med tuffare katamaranbåtar av typ M32 och ett tajtare schema.

– Det har alltid varit en uppskattad del av Match Cup Sweden men med det nya formatet med så mycket segling som vi har på schemat så hinns det inte med. Formatet för tävlingarna tillåter inte riktigt att vi har en sådan tävling eftersom det finns vissa typer av risker med de här båtarna. Där är det professionella seglare som seglar med hjälm och att ha massa kändisar på dem då är en risk som man kanske inte behöver ta, säger Fabian Bengtsson.

Helt uteslutet att det dyker upp något oväntat ansikte ombord på båtarna är det dock inte.

– Det går att ha med gäster på dem. Så det kommer hända under veckan att folk hänger med, men just det här celebrity race-formatet som vi har haft hade inte fungerat, säger Bengtsson.

Att kändistävlingen uteblir under årets upplaga innebär att exempelvis Thomas Ravelli kan fortsätta kalla sig för regerande mästare efter att ha varit med på den segrande båten i fjol.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.