Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: MAX ROSSI

Ingen hemlängtan i svenska truppen: "En dröm vi lever i"

Janne Andersson är tydlig att det i varje match krävs att spelarna presterar på personbästa för att det ska sluta lyckligt för Sverige. Hur ofta kan man då prestera på sitt personbästa?
– Det kan man väl alltid göra, säger Ludwig Augustinsson.

Den svenske förbundskaptenen har ett par uttryck som han använder gång på gång. Förutom hans "då är då, nu är nu" så har snacket om att hans spelare måste prestera på personbästa i varje match varit det som Janne Andersson oftast pratat om.

– Jag bryr mig inte så mycket mer än att vi nu ska ta nästa steg och vi är inte nöjda. Att sänka ambitionsnivån och gå runt och vara nöjd finns inte. Jag är väldigt driven in i nästa match nu, säger Janne Andersson.

Hur ofta går det då att prestera på sitt personbästa?

– Det kan man väl alltid göra? Förhoppningsvis gör vi det i näsa match igen och känslan jag har är att vi inte har gjort någon riktig topp-topp-prestation ännu och att det finns mer att ta av, säger Ludwig Augustinsson.

LÄS MER: Karriären startade på allvar i Göteborg – nu lever "Ludde" drömmen

Vad sa ni egentligen till varandra efter segern mot Schweiz?

– Vi har en dröm och den är att vi skall ta oss så långt som möjligt och vi har sagt till varandra att vi ska inte hem ännu. Längtar man hem till familjen ...?, nej, för det är en dröm vi lever i och den ska inte ta slut ännu.

Hur långt kan ni gå?

– Det var väl ingen som trodde att vi skulle ta oss hit ens. Nu är vi i kvartsfinal. Varför sluta drömma och tro att vi kan gå längre. Vilket lag vi än får kan vi ta oss ännu längre. Man måste leva i nuet. Jag tror att det är det som har tagit oss så långt. Varje match har vi gått in 100 procent som att det vore final. Det vet man att man måste göra och inte kolla för långt fram.

Ludwig Augustinsson är inte ensam i landslaget om att drömma stort.

– Varför ska man sluta drömma? Vi vill uppnå något stort här men vi är samtidigt ödmjuka och vet vad som krävs för att lyckas. Vi har båda fötterna på jorden och vet vad som krävs. Vi ska göra något stort tillsammans och det har varit en fantastisk resa även om den inte är slut ännu, säger Emil Forsberg.

LÄS MER: Janne Andersson hyllar "Foppa"

– Vi ska göra stordåd! Förhoppningsvis kan vi vinna tre matcher till och skriva historia och det är vårt mål. Vi är inte nöjda på långa vägar och jag hoppas innerligt att vi kan fortsätta som vi har gjort, säger Albin Ekdal.

LÄS MER: Ekdal nära byta ut sig själv – körde vidare

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.