Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Blir det teamkörning eller inte för Mona Brorsson och Hanna Öberg i jaktstarten?

Ingen gemensam taktik inför jaktstarten?

Mona Brorsson har sagt att hon vill göra upp en plan med Hanna Öberg i kampen om medaljerna i jaktstarten. Men tränaren Johan Hagström tror inte riktigt på den taktiken.

Mona Brorsson och Hanna Öberg har båda ett superläge inför söndagens jaktstart på skidskytte-VM: Öberg går ut som fyra och Brorsson tätt där bakom som femma.

Direkt efter sprinten sade Brorsson att planen var att göra upp en plan tillsammans med landslagskompisen Öberg.

- Så många gånger vi har nött den här banan och dragit om vartannat växelvis. Alltså här har vi den ultimata möjligheten att göra det här tillsammans och verkligen utnyttja varandras styrkor, sade Brorsson.

Kan hjälpas åt på slutet

Men dagen före tävlingen säger landslagstränaren Johan Hagström att det troligen inte blir någon gemensam taktik.

- Nej, det tror jag inte. De kommer att försöka lägga sig bakom den framför och sedan bara ligga där, för att spara så mycket som möjligt, säger han på skjutvallen där de svenska åkarna tränar inför söndagen.

- Det blir lite som två tävlingar. Först gäller det att hänga med i liggande – skjuta fullt och hänga med där. Sedan när det blir två stående, det är då tävlingen börjar. Då blir det lite svårare, det blir mera bom.

- Men går de ut tillsammans på ett spurtvarv eller på näst sista varvet, då kan de kanske hjälpas åt.

Nobbade media

De damerna som ska köra jaktstarten var planerade att hålla en presskonferens under lördagen, men kort innan den skulle börja kom beskedet att inga åkare skulle prata med media.

- Man vill ju inte att de ska göra för mycket en sådan här dag. Att det inte blir någon stress utan att de känner ett lugn och att de hinner med allting, säger Hagström.

Slovakiskan Anastasija Kuzmina går ut först i jaktstarten. Tio sekunder efter henne startar norskan Ingrid Landmark Tandrevold och kort därefter ger sig Laura Dahlmeier och Hanna Öberg iväg. Brorsson går ut nio sekunder efter den tysk/svenska duon.