Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Sofi Flink i EM-finalen.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Ingen finalsuccé för svenskorna

Lovisa Lindh blev sist på 800 meter, Sofi Flink slutade tia i spjut och Erika Kinsey blev 13:e i höjd. Det blev ingen finalsuccé för svenskorna i EM.

Skador har förstört de senaste säsongerna för Sofi Flink. Senast som hon var i en mästerskapsfinal var i EM 2014.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

I år har hon för första gången på fyra år kastat över 60 meter och i Berlin tog hon sig till final på ett kast på 59,58.

Men i finalen fick hon det inte att stämma. Som längst blev det 56,91 i det tredje kastet. Sedan var det färdigkastat för svenskan.

- Jag tror inte att jag är redo för att kasta maxkast två dagar i rad, för jag kände mig inte lika bra i dag som jag gjorde i går. Det var synd för det var final i dag, säger 23-åringen.

- Det var något i den fysiska biten som inte räckte till.

"Frustrerande"

TT: Hur känner du för att vara tillbaka på den här nivån?

- Jag får försöka att tänka att jag tog mig till den här finalen då det var flera bra kastare som inte gjorde det, säger hon.

- Men det är ändå frustrerande, När jag är här vill jag göra det jättebra och jag börjar bli irriterad på att mitt personliga rekord börjar bli så gammalt. Jag är så sugen på att förnya det men jag vet inte vad som ska krävas för det.

Hon satte sitt personliga och svenska rekord, 61,96 för fem år sedan. 2013 var hennes genombrottsår då hon vann junior-VM. Därefter har hon haft stora problem med skador.

Kinsey förbannad

För Erika Kinsey blev det ingen rolig kväll i höjdhoppsfinalen. Svenskan klarade 1,87 först i det sista försöket och rev sedan ut sig på 1,91. Det blev en 13:e plats för Kinsey som hoppat 1,97 som högst.

Efteråt sade hon till SVT att hon var förbannad och inte ville stanna för en intervju.

Lovisa Lindh, som fick en plats i finalen på 800 meter efter en protest, blev nia och sist i finalen. Tiden 2.02,36 var ett nytt säsongsbästa, men tre och en halv sekund från hennes personbästa.

Lindh har varit borta nästan ett år på grund av en fotskada och gjorde comeback tidigare i sommar.