Ingen fara för Friberg – trots otäcka skadan

Max Friberg, 25, träffades av en skridsko i ansiktet mot Luleå och fick föras till sjukhus i ambulans. Under fredagen kom lugnande besked.
– Det blödde rätt rejält, säger han.

ANNONS
|

Under torsdagens möte med Luleå där det blev en blytung förlust med 1–5 för Frölunda var olyckan framme för Max Friberg.

I den andra perioden vid ställningen 1–2 hamnade Max Friberg i en kamp med Oscar Engsund. Då tappade Engsund balansen och hans ena skridsko träffade Friberg i ansiktet som snabbt tog sig av isen.

LÄS MER: Fagemos succé får NHL-scouterna att haja till: "Vad har vi missat?"

Där fick han behandling omgående. När den tredje perioden skulle starta var Max Friberg inte med utan hade istället fått åka till sjukhus i ambulans.

– Det såg otäckt ut, men han verkar ha klarat det bra, sa Joel Lundqvist efter matchen.

ANNONS

"Jag fick klicka upp C More"

Under fredagsförmiddagen kom lugnande besked från Frölunda. Max Friberg är med och tränar med laget och är redo för spel på lördag när HV71 kommer på besök till Scandinavium.

– Det domnade till lite och det var bäst att åka till båset och hoppa ut där. Då såg man ju att det blödde rätt rejält och att det var lite öppna munnar i båset, säger han och fortsätter:

– Jag såg den (skenan) komma upp men tänkte att det kanske var hälen eller tåspetsen som träffade men det var ju skenan. Jag kände att den träffade men att huvudet var okej och jag kände mig inte illamående eller något.

Det slutade med sju stygn för Max Friberg uppe på Sahlgrenska.

– Det var lite för djupt för att ta hand om här. Jag kom tyvärr inte tillbaka till matchen så jag fick klicka upp C More medan jag väntade och kikade lite men jag såg inte så mycket, säger han.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS