Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ingen förstaplats för Emma Johansson

Ett varv kvar - då punkterade Marianne Vos just när hon skulle avgöra hela världscupen. – Jag talade om för de andra fyra som var loss och är tacksam att ingen utnyttjade situationen, berättade hon för GP.

Vos defekt, en "pyspunka" på svenskt cykelspråk, innebar att hon var tvungen åka vidare med den lilla luft som fanns kvar i bakdäcket. Ingen servicebil fanns bakom täten.
– Det här är cykel, så det är klart att någon kunnat ta chansen, fortsatte hon, men sedan hade jag lite tur så att det snart kom en bil bakom, jag kunde byta cykel och snabbt komma tillbaka till de ledande, förklarade hon.

Sedan avgjorde suveräna Marianne hela världscupen. Segern i Vårgårda betyder att ingen kan gå förbi trots att en deltävling återstår.

Vos har vunnit och avgjort i Vårgårda förr, men Emma Johansson har aldrig tidigare blivit ens tvåa. Fast Emma räknar inte andraplatser.
– Lite surt, men jag hade behövt bättre ben för att kunna slå Marianne, kommenterade hon.

Vos grundlade segern genom att skaffa sig en lucka i sista kurvan före målet.
– Jag var orolig för Emmas finish, så jag vill vara först i svängen, sa segraren.

Det var en tuff tävling i den hårda sydvästliga vinden och för Emma Johansson blev det ännu värre än nödvändigt när hon fick brist på hjälpryttare. En blev sjuk natten före tävlingen, två andra mådde dåligt under loppet.
– Men jag har en förmåga att kunna hålla mej långt framme utan att behöva lägga alltför mycket kraft, funderade Emma, och det hade jag nytta av i dag.

Hon befäste sin andraplats i världscupen totalt, men som sagt bryr hon sig inte mycket om andraplatser.
– Jag kom hit för att vinna, konstaterade Emma.

Svenska mästarinnan Emilia Fahlin var nio minuter efter på 17:e plats och 23-åriga Sara Olsson från Uddevalla körde överraskande starkt, blev 26:a. Svenska proffslaget Cramo Go:Green hade fyra tjejer i huvudklungan.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.