IFK Kristianstads Philip Henningsson, mitten, skadade sig i annandagens möte med Lugi (37–29) i handbollsligan och missar VM.
IFK Kristianstads Philip Henningsson, mitten, skadade sig i annandagens möte med Lugi (37–29) i handbollsligan och missar VM.

Ingen ersättare för Henningsson i VM-truppen

ANNONS
|

Handbollslandslagets förbundskapten Kristján Andrésson ersätter inte skadade Philip Henningsson i VM-truppen som samlas i Halmstad på onsdag.

"Vi kallade 18 spelare till VM-samlingen eftersom inte Kim Ekdahl Du Rietz och Mattias Zachrisson var tillbaka i spel då efter sina skador, men båda är det nu och vi har därför valt att inte kalla in någon ersättare för Philip", säger Andrésson i ett pressmeddelande.

23-årige vänsternian Henningsson drabbades av en fotfraktur när hans IFK Kristianstad besegrade Lugi med (37–29) i handbollsligan under annandagen.

De svenska handbollsherrarna inleder VM i Danmark och Tyskland med gruppspelsmatch mot Egypten i Köpenhamn den 11 januari. Innan dess spelar laget två förberedande landskamper mot Ryssland i Jönköping och i Halmstad under nästa vecka.

ANNONS
TT

Fakta: Sveriges VM-trupp

Förbundskapten Kristján Andrésson har tagit ut 17 spelare inför VM i januari. En av spelarna ska bort innan turneringen börjar. En av dem lär vara Tobias Thulin förutsatt att målvaktskonkurrenterna är hela.

Hela truppen:

Målvakter: Andreas Palicka, Rhein-Neckar Löwen, Mikael Appelgren, do, Tobias Thulin, Redbergslid.

Vänstersex: Jerry Tollbring, Rhein-Neckar Löwen, Hampus Wanne, Flensburg-Handewitt.

Mittsex: Andreas Nilsson, Veszprem, Jesper Nielsen, Rhein-Neckar Löwen, Max Darj, Bergischer.

Högersex: Niclas Ekberg, Kiel, Mattias Zachrisson, Füchse Berlin.

Vänsternio: Kim Ekdahl Du Rietz, Paris SG, Lukas Nilsson, Kiel, Simon Jeppsson, Flensburg-Handewitt.

Mittnio: Jim Gottfridsson, Flensburg-Handewitt, Linus Arnesson, Bergischer.

Högernio: Kim Andersson, Ystads IF, Albin Lagergren, Magdeburg.

Fakta: Handbolls-VM

VM spelas i Danmark och Tyskland 10–27 januari. Den svenska VM-truppen samlas i Halmstad på onsdag för två VM-förberedande landskamper mot Ryssland i Jönköping (5 januari) och Halmstad (6 januari).

Sveriges matcher i gruppspelet i Köpenhamn: Egypten (11 januari), Argentina (13), Angola (14), Qatar (16), Ungern (17).

De tre bästa lagen från gruppen går vidare till huvudrundan i Herning. De två bästa lagen i huvudrundan spelar semifinal i Hamburg. Final och bronsmatch spelas i Herning.

ANNONS