Ingemar Stenmark i ny dokumentär: ”Skulle inte vilja leva om livet”

Ingemar Stenmark är aktuell i en ny dokumentärserie i TV4. I den första delen berättar den alpina legendaren om känslorna kring karriären.
– Jag skulle inte vilja leva om livet och göra samma saker med att vara tävlingsåkare på skidor, säger han enligt Sportbladet.

ANNONS
|

Det är en ny dokumentär om Ingemar Stenmark ”Sagan Stenmark” som snart kommer att släppas på TV4. Där berättar skidlegendaren om hur hans stora intresse till alpinsporten växte fram.

Men även hur ogärna han velat ta plats.

– Jag tycker att det är ganska läskigt att det görs en dokumentär, bara att sitta och prata om sig själv känns inte riktigt bekvämt. Om och när jag tänker tillbaka blir jag nostalgisk, det är känslor som jag inte gillar, säger han.

I dokumentären framgår det även att Ingemars lillebror, Janne, velat göra en dokumentär om sin storebror flera gånger tidigare men då har han fått nobben. Nu har dock Ingemar Stenmark övertalats.

ANNONS

Då berättar han om livet i rampljuset som aldrig var något han riktigt trivdes med.

– Jag är glad att livet blev som det blev, jag har ju familj nu som är fantastisk. Samtidigt skulle jag inte vilja leva om livet och göra samma saker med att vara tävlingsåkare på skidor. Nu gick ju allt bra för mig, men det är så få som lyckas lika bra som jag. Då kanske man tycker att man har offrat för mycket, säger han.

Trivdes inte med uppståndelsen och medieintresset

Ett stort problem för honom var det stora intresset som kom efter framgångarna. Där alla journalister ville få tag i just Ingemar Stenmark.

– Så fort man bara har öppnat munnen och sagt ett ord har folk skrattat. Redan när jag kom in i världscupcirkusen när det blev journalister och frågor, så kändes det som att om det ska vara så här så vete sjutton om jag fortsätter, säger han.

Under sin långa och framgångsrika karriär vann Ingemar Stenmark 86 segrar i världscupen. Dessutom tog han två OS-guld.

Dokumentären har premiär 15 december på TV4.

LÄS MER:Ingemar Stenmark om att tävla i Porsche Sprint Challenge Cup

LÄS MER:"Jag hade tur att Borg var lite före mig"

LÄS MER:Ingemar Stenmarks hyllning av Sara Hector: ”Var fantastisk”

ANNONS