Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Alex Norén. Arkivbild.

Inga svenskar i PGA-final – Rose världsetta

Varken Alex Norén eller Henrik Stenson nådde resultaten som hade behövts för att nå finaltävlingen i PGA-tourens slutspel Fedex Cup. Men tre spelare hade anledning att jubla: Keegan Thomas, som tog sin första seger på sex år, Justin Rose, som blir ny världsetta, och Tony Finau, som får spela Ryder Cup.

Norén behövde bli sexa eller bättre på Aronimink Golf Club utanför Philadelphia för att bli en av de 30 som får spela finaltävlingen på East Lake i Atlanta. Men 69 slag, ett under par, på den försenade sistarundan räckte bara till en delad 24:e-plats, Elva under par totalt var sex slag för många för att nå en topp sex-placering.

Henrik Stenson fick samtidigt bli som sämst fyra men hamnade ett slag efter Norén, efter att ha gått två under par på måndagen.

Första sedan 2012

Tätstriden blev samtidigt väldigt spännande. Och till slut fanns det två segrare, kan en nog säga.

Engelsmannen Justin Rose gick ut i ledning, och lyckades sånär behålla den hela vägen i mål. Men på det 18:e och sista hålet missade Rose en putt med minsta möjliga marginal, och tvingades därför till särspel mot amerikanen Keegan Bradley, som gjorde en kanonrunda på måndagen.

Och på det första särspelshålet upprepades saken; Rose hade en kort putt, men missade den, och Bradley kunde säkra sin första seger på sex år.

- Det här är helt fantastiskt. Jag kan inte tro det, det är underbart. Jag vet inte vad jag ska säga, säger Keegan Bradley i C Mores sändning.

Världsetta trots allt

Men Justin Rose hade ändå anledning att fira. I och med andraplatsen står det klart att han för första gången i karriären tar över förstaplatsen på världsrankningen.

- Det är en fantastisk bedrift, och någonting som jag är väldigt stolt över. Och det var roligt att spela i dag. Sedan var det en väldigt dålig putt av mig som avgjorde. Men jag är väldigt glad över att vara världsetta, säger Rose.

Bakom tätduon fortsatte Tony Finau, delad åtta till slut, att prestera bra golf. Senare under måndagen tilldelades han det sista wildcardet till USA:s Ryder Cup-lag som möter Europa på Le Golf National utanför Paris sista helgen i september.