Naomi Osaka.
Naomi Osaka. Bild: Christophe Ena/AP/TT

Inga rankningspoäng – då kan Osaka skippa Wimbledon

Wimbledon blev av med sina rankningspoäng. Nu kan grand slam-turneringen gå miste om en storspelare: Naomi Osaka.
– Jag är inte säker på att jag åker dit, säger den japanska stjärnan.

ANNONS

Tennisorganisationerna WTA och ATP beslutade i förra veckan att inte dela ut några rankningspoäng i Wimbledon, som en följd av att turneringen portat spelare från Ryssland och Belarus på grund av kriget i Ukraina.

Ett beslut som nu gör att den förra världsettan Naomi Osaka överväger att inte spela grand slam-turneringen i sommar.

– Jag skulle vilja åka för att få lite erfarenhet av gräsbanor men samtidigt... Jag vet inte, jag skulle inte säga att det är poänglöst men jag är en sådan spelare som blir motiverad av att se hur jag förbättrar min rankning, säger japanskan.

– Jag är säker på att den här situationen med rankningspoäng kommer att vara lite fram och tillbaka, efter det antar jag att jag tar mitt beslut.

ANNONS

Naomi Osaka, som har varit öppen med sin kamp mot psykisk ohälsa, har inte haft några lyckosamma stunder i tennisens stora turneringar. I Australian Open fick hon respass i tredje omgången och i Franska mästerskapen som pågår i Paris var det färdigspelat redan i första. Båda förlusterna kom mot amerikanska Amanda Anisimova.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS