Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/3

Inbrott hos Stenson – som tappar i The Open

Mitt under pågående spel i British Open tog sig inbrottstjuvar in i huset som Henrik Stenson hyr under tävlingen. Bland annat blev stjärnan av med alla sina golfkläder. – Ska försöka att inte låta det här förstöra veckan.

Det var under gårdagens runda som inbrottet skedde, enligt The Opens webbplats.

– När jag hade avslutat min runda så blev jag informerad om att det hade varit inbrott i huset där jag bor. Det är väldigt speciellt för mig att spela som regerande mästare inför den fantastiska publiken på Royal Birkdale, så jag ska försöka att inte låta det här förstöra veckan på något sätt, säger svensken i ett uttalande.

– Jag är extremt tacksam att familjen inte var i huset när det hände.

Tjuvarna fick med sig en del värdesaker vid inbrottet.

– Som många av er vet lämnades (bucklan) The Claret Jug tillbaka i måndags. Men tyvärr har de tagit alla mina golfkläder för veckan tillsammans med några värdefulla personliga saker.

Ligger dåligt till i tävlingen

Stensons klädsponsor ordnade snabbt fram nya kläder till fredagens runda, som den regerande mästaren spelade i riktigt ruggigt väder med regn och vind.

Efter rundorna 69–73 – totalt två över par – är Stenson hela åtta slag efter ledande Jordan Spieth, USA, som leder tävlingen på sex under par.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.