Ilskan mot stjärnan: "Prinsessan vill stå ensam i rampljuset"

Lindsey Vonn hoppas fortfarande få tävla mot männen. Men den amerikanska stjärnan stöter på problem – i form av män som inte vill se henne tävla mot just män. – Det här är bara en teaterföreställning, säger Andreas Puelacher enligt österrikiska Sport24.

ANNONS
|

Hon är den mest framgångsrika skidkåkaren på damsidan genom alla tider och jagar Ingemar Stenmarks rekord i antal världscupssegrar. Även om Lindsey Vonn fortfarande vill slå det rekordet och plocka fler internationella medaljer så har hon ett stort mål – att få tävla mot männen.

– Jag har tränat med herrarna en stor del av de senaste åren och har kunnat mäta mig med dem nästan varje dag. Jag känner att jag behöver ett tillfälle som idrottare att kunna testa vilken min fulla potential är, har hon sagt tidigare.

LÄS ÄVEN: Vonn hoppas få möta männen – förbundet osäkra

ANNONS

En officiell ansökan om att Vonn ska få tävla mot männen under världscupstävlingarna i Lake Louise har det amerikanska skidförbundet lämnat in. Men lika positiva är dock inte alla.

– Kvinnor spelar inte mot män inom tennisen, det här är bara en teaterföreställning, och om Vonn ska möta män, varför gör hon inte det i andra tävlingar också, det här gör oss bara till åtlöje, säger chefen över den manliga delen av det österrikiska alpinlandslaget Andreas Puelacher till österrikiska Sport24.

Även på det internationella förbundet stöter Lindsey Vonn på problem. Markus Valnder är loppchef på internationella skidförbundet och han tvekar på Vonns planer.

– Jag har inget emot Lindsey personligen, men jag vill inte behöva ta ansvar om hon ramlar efter första svängen. Hur kommer de andra åkarna att reagera på det här, är det rättvist, bara för att prinsessan vill stå ensam i rampljuset?, säger han.

ANNONS