Ilskan efter Zlatan-domen: "Bitter och besviken"

Han fälldes för grovt förtal mot Zlatan Ibrahimovic och har legat lågt sedan dess. Nu bryter Ulf Karlsson tystnaden. – Måste erkänna att jag är mycket bitter och besviken på det svenska rättssamhället, skriver han på Facebook.

ANNONS
|

Det var i april förra året som Ulf Karlsson,tidigare förbundskapten för friidrottslandslaget, kom med det det uppmärksammade uttalandet.

– Zlatan gick upp tio kilo på ett halvår i Juventus. Jag tror att han var dopad. Det står för mig, sa Karlsson då, enligt Nya Wermlandstidningen, NWT.

Zlatan Ibrahimovics advokater agerade snabbt. De menade att Karlsson gjort sig skyldig till grovt förtal, ochlämnade in en stämningsansökan till Värmlands tingsrätt.

Karlsson dömdes i januari för grovt förtal. Straffet blev60 dagsböter påtotalt 24 000 kronor. Sedan dess har Karlsson hållit tyst.

Men nu bryter han tystnaden. I ett inlägg på Facebook beskriver han sina känslor efter den uppmärksammade domen, och menaratt han blivit felciterad av NWT.

ANNONS

Dessutom skriver han att han mått dåligt underlång tid och därför inte orkaröverklaga. Han utvecklar sina tankar för Värmlands Folkblad, VF.

– Jag är besviken för jag tycker att indicierna är alldeles för svaga. Jag har aldrig någonsin konkret sagt att han varit dopad och jag tycker inte att det är tillräckligt för att det ska mynna ut i grovt förtal, det känns åt helvete, säger Karlsson till VF.

ANNONS