Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Ilskan efter Zlatan-domen: "Bitter och besviken"

Han fälldes för grovt förtal mot Zlatan Ibrahimovic och har legat lågt sedan dess. Nu bryter Ulf Karlsson tystnaden. – Måste erkänna att jag är mycket bitter och besviken på det svenska rättssamhället, skriver han på Facebook.

Det var i april förra året som Ulf Karlsson, tidigare förbundskapten för friidrottslandslaget, kom med det det uppmärksammade uttalandet.

–  Zlatan gick upp tio kilo på ett halvår i Juventus. Jag tror att han var dopad. Det står för mig, sa Karlsson då, enligt Nya Wermlandstidningen, NWT.

Zlatan Ibrahimovics advokater agerade snabbt. De menade att Karlsson gjort sig skyldig till grovt förtal, och lämnade in en stämningsansökan till Värmlands tingsrätt.

Karlsson dömdes i januari för grovt förtal. Straffet blev 60 dagsböter på totalt 24 000 kronor. Sedan dess har Karlsson hållit tyst.

Men nu bryter han tystnaden. I ett inlägg på Facebook beskriver han sina känslor efter den uppmärksammade domen, och menar att han blivit felciterad av NWT.

Dessutom skriver han att han mått dåligt underlång tid och därför inte orkar överklaga. Han utvecklar sina tankar för Värmlands Folkblad, VF.

– Jag är besviken för jag tycker att indicierna är alldeles för svaga. Jag har aldrig någonsin konkret sagt att han varit dopad och jag tycker inte att det är tillräckligt för att det ska mynna ut i grovt förtal, det känns åt helvete, säger Karlsson till VF.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.