Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: SVT

Ilskan efter missen i Åre: "Hade kunnat sluta illa"

Alpina-VM i Åre var nära en riktig skandal. Norrmannen Rasmus Windingstad for ned för backen i 100 kilometer i timmen – men tvingades bromsa för fem funktionärer som stod mitt i backen.
– Jag är glad att de inte stod nedanför hoppet. Då hade det kunnat sluta riktigt illa, säger norrmannen till TV2.

VM i Åre har fått en tuff start efter att bagage försvunnit och flera av träningarna har fått ställas in. Under torsdagen var det nära en än större miss från arrangörerna.

Normannen Rasmus Widingstad var mitt uppe i ett av sina träningsåk inför störtloppet som avgörs under fredagen. Men när han kom åkandes tvingades han snabbt bromsa och avbryta sitt åk.

LÄS MER: "Jag var en av de första in på planen – sprang och hoppade"

Anledningen?

Det stod fem funktionärer mitt i backen.

– Det stod alltså fem stycken i backen och skottade på ett hopp när jag kom i 100 kilometer i timmen. I det området hade jag som tur var bra överblick och jag är glad att de inte stod nedanför hoppet. Då hade det kunnat sluta riktigt illa, säger norrmannen till norska TV2.

LÄS MER: "Jag är glad att jag inte försökte fly direkt"

Missen från arrangörerna fick den 25-årige norrmannen att ilska till och skälla ut den ansvarige chefen.

– När jag blir så arg att jag står där och skäller på honom så säger det en del om hur chockad jag blev. Det är olyckligt att det händer och det kommer inte hända igen. Nu gick det som tur var bra, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.