Ilska efter otäcka bilderna

Under en rullskidtävling i Estland utspelade det sig dramatiska scener. Detta när en våldsam krasch kunde slutat riktigt illa. ”Idioten som är skyldig här borde straffas med mycket mer än bara diskning”, skriver experten Petter Skinstad på Twitter.

ANNONS
|

Än så länge har säsongen på snö inte dragit igång för längdskidåkarna. Då passar de på att hålla sig i form på rullskidor i stället. Under söndagen vann Stina Nilsson SM före systrarna Hanna och Elvira Öberg.

I Estland kördes en annan tävling – och där utspelade de sig otäcka scener. Detta när italienaren Francesco Becchi klev rakt in i fältet under masstarten. Mängder med åkare ses falla dramatiskt i klippet som sprider sig på Twitter. Det är där som experten Petter Skinstad beskriver sin ilska över det som italienaren gjorde.

”Det är det fulaste jag sett på rullskidor någonsin. Idioten som är skyldig här borde straffas med mycket mer än bara diskning, för detta kunde i värsta fall slutat med allvarliga skador och dödsfall. Snacka om att tappa huvudet. Lyckligtvis är det krav på hjälm inom rullskidåkningen.”, skriver Skinstad.

ANNONS

På Instagram kom en ursäkt efter loppet från italienaren Becchi.

”Angående i dag så skulle jag vilja säga förlåt till personerna som var inblandade i olyckan. I nedförsbacken såg jag en liten lucka mellan två tävlande och jag försökte komma emellan. Men jag gjorde ett stort misstag. Jag såg mer yta än vad som fanns och jag nuddade en annans hjul. Jag vill be om ursäkt till alla för risken och kraschen. Förhoppningsvis kommer alla bli bra snart.”, skriver Becchi.

Becchis ursäkt.
Becchis ursäkt. Bild: Skärmdump
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS