Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Landslagsstjärnan Amanda Ilestedt spelar för Bayern München nästa säsong. Arkivbild.

Ilestedt till Bayern: "Ett av Europas topplag"

Svenska landslagsbacken Amanda Ilestedt byter upp sig i tyska ligan. 26-åringen lämnar Potsdam för spel i storklubben Bayern München nästa säsong.

Ilestedt gjorde sig ett namn i FC Rosengård och lämnade för tyska ligan och Potsdam sommaren 2017. Men som en av få renodlade damfotbollsklubbar börjar Potsdam få allt svårare att stå upp mot redan etablerade storklubbar som Wolfsburg och Bayern München.

Därför är flytten till den sistnämnda naturlig, säger Amanda Ilestedt, som har skrivit på ett tvåårskontrakt med Bayern.

"Svårt att hänga med"

- Det är svårt att hänga med storklubbarna som verkligen investerar och satsar på damlagen nu. Det är de problemen som de svenska klubbarna har, och det är samma för Potsdam som är en liten klubb med stor tradition och många fans, men som får det svårt ekonomiskt, säger Amanda Ilestedt till TT.

- Bayern är en klubb med bättre förutsättningar, både runt laget och när det gäller faciliteter och sådant. Det kommer att bli en stor skillnad för mig.

Flera klubbar fanns med i diskussionen innan valet föll på Bayern München, som ligger tvåa i ligan, sju poäng efter Wolfsburg. Bayern ser därmed ut att få spela i Champions League också nästa säsong efter att årets Europaresa tog slut i semifinalen mot Barcelona.

Saknat Europaspel

- Jag har saknat att spela i Champions League, att få spela de stora matcherna. Och Bayern kändes som det bästa alternativet.

I Bayern München blir hon troligtvis klubbkompis med landslagsanfallaren Fridolina Rolfö. Dock sitter Rolfö på ett utgående kontrakt.

- Hon har bara pratat gott om klubben. Sedan får vi se hur det blir med henne, men hon tycker att det är en klubb som skulle passa mig bra.

Rättad version: I en tidigare version fanns en felaktig bild.