IK Pantern begärs i konkurs. Arkivbild.
IK Pantern begärs i konkurs. Arkivbild.

IK Pantern begärs i konkurs

Ishockeyklubben IK Pantern begärs i konkurs. Beskedet kom en dryg vecka efter att Malmöklubben tvingades dra sig ur hockeyallsvenskan på grund av stora ekonomiska problem.

ANNONS
|

Efter att Pantern tvingades dra sig ur svensk ishockeys näst högsta serie har framtiden varit fortsatt oviss. Men under fredagen kom ett nytt negativt besked. Pantern klarar inte av att få ordning på ekonomin och begärs följaktligen i konkurs.

- Det finns inte mer tid eller möjligheter även om vi hade gått ner en nivå i systemet. Gamla synder i föreningen straffar sig, likviditeten är för tuff att hämta tillbaka utan tillskott och det finns inget mer att göra, säger Panterns ordförande Peter Nilsson till Sydsvenskan.

ANNONS

Enligt Nilsson ska Pantern ha startat den gångna säsongen med ett minus på 1,5 miljoner kronor.

- När sedan nya fakturor dök upp från tidigare säsong, som ej var bokförda, förvärrades situationen. Närmare 4 miljoner back är inget man återhämtar på en säsong i Hockeyallsvenskan.

Vad exakt som händer framöver med klubben är i dagsläget oklart.

- Jag hoppas att föreningen startar om med främst ungdomsverksamheten. Det är flera som vill det, så det är nog så det blir. Troligen även ett A-lag, säger Peter Nilsson.

TT

ANNONS