Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

IFK-ungdomarna besegrade HJK i Gothia cup

I nästa vecka ställs HJK Helsingfors och IFK Göteborg mot varandra i Europa League. Men redan i kväll möttes klubbarnas P17-lag i Gothia Cup. En match som slutade med göteborgsk seger. – Vi får hoppas att det går lika bra när a-laget spelar, säger blåvite målskytten, Axel Gunnarsson.

Det väntar ett helnordiskt möte i Europa League-kvalets tredje omgång när IFK Göteborg tar sig an HJK Helsingfors. Men redan på fredagskvällen drabbade klubbarna samman i Gothia Cup.

I semifinalen av Gothia tipselit Trophys b-slutspel hade Blåvitts P17-lag lottats mot Helsingfors dito. Och för IFK Göteborg kan man hoppas att pojklagsmatchen var en försmak på vad som komma skall. Blåvitt, för dagen i lila, hade full kontroll på händelserna matchen igenom och kunde komfortabelt besegra finländarna. Max Danielsson nickade in 1-0 strax före paus och i början av andra halvlek ökade Axel Gunnarsson på ledningen.

– Det kändes rätt säkert, vi var väldigt bra defensivt och satte det vi skulle framåt. Det var lugnt, säger 2-0-målskytten.

Lagkapten Edvin Dahlqvist, som stod för en stark insats och en fin framspelning till 1-0-målet, delade anfallarens åsikt. 

– Vi gjorde en strålande insats, vi var stabila bakåt, hade mest målchanser och vann fullt rättvist. 

Vad tycker du om HJK:s insats då?

– Jag tycker att de spelade en bra, utvecklande och rolig fotboll. Emellanåt var de kanske lite för riskabla, men de gjorde det jättebra även om vi drog det längsta strået i den här matchen. 

Nu håller Gunnarsson och Dahlqvist tummarna för att Tobias Hysén och kompani får en lika trevlig erfarenhet av att möta HJK - när klubbarna ställs mot varandra i Europa League.

– Även om vi inte snackade så mycket om det innan matchen var det ju lite kul att vi också fick möta dem. Vi får hoppas att det går lika bra när a-laget spelar, säger Gunnarsson.  

Hur tror du att det går i första matchen på Gamla Ullevi då?
– Jag måste ju tro på Blåvitt. Jag säger 3-1, säger Gunnarsson. 

Edvin Dahlqvist brukar så ofta han har möjlighet gå och titta när seniorerna spelar på Gamla Ullevi. 

– Jag försöker se varenda hemmamatch på plats, jag hoppas verkligen att de tar sig in i Europa League, det hade varit väldigt roligt. 

Ni har ju satt nivån nu...får a-laget en lika bekväm resa mot HJK?

– Haha, ja. Njao det vet jag inte. Jag hoppas ju det, men jag har för dålig koll på hur bra Helsingfors seniorlag är.

För IFK Göteborgs P17 väntar nu b-final mot Kalmar FF.