IFK testar jamaican

ANNONS
|

Shavar Thomas är mittback och bör rimligtvis vara bättre eller åtminstone lika bra som Mattias Bjärsmyr, Magnus Johansson och Ragnar Sigurdsson för att komma ifråga.

25-åringen har spelat tre säsonger i MLS, den senaste i Kansas City Wizard, där han gjorde ett mål på 26 matcher. Han har även representerat Dallas i den amerikanska proffsligan och har ett förflutet som collagespelare. Shavar Thomas är 186 centimeter lång och väger 89 kilo. Han har spelat VM-kvalmatcher för Jamaica i samma lag som förre gaisaren Khari Stephenson och är kontraktslös vilket innebär att IFK Göteborg inte behöver betala någon övergångssumma, om det skulle bli aktuellt med ett kontrakt.

ANNONS

- Vi skall testa honom i veckan, sedan gör vi en utvärdering, säger IFK Göteborgs sportchef Håkan Mild.

Khari Stephenson berättar för GP att han och Shavar Thomas är kompisar, har spelat i samma lag sedan tolvårsåldern och faktiskt delade rum under den gemensamma tiden i Kansas City.

- En väldigt bra person. Väldigt duktig spelare. Stark, skicklig i luften och en bra tacklingsspelare. Jag har sagt till honom att allsvenskan är väldigt fysisk och att lagen spelar mycket långbollar.

Hur står han sig i konkurrensen?

- Mycket bra. För att vara ärlig minns jag bara Niclas Alexandersson från IFK Göteborg. Men det är möjligt att deras mittbackar också var väldigt bra.

ANNONS