Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

IFK Kungälv sliter för licensen

IFK Kungälv sliter för att klara elitlicensen. Nu kräver klubben skadestånd av kommunen. - Jag tror vi kommer att klara det här, säger ordföranden Tony Hjertstrand.

Sista dagen i april är gränsen för att klubbarna ska kunna uppfylla villkoren för elitlicens och därmed vara kvalificerade för spel i nästa säsongs elitserie.

- Men egentligen måste vi visa redan den här veckan att vi är på väg att klara uppgiften, säger Tony Hjertstrand.

I det sammanhanget är kravet på kommunen väsentligt. IFK Kungälv har begärt drygt 200 000 kronor i skadestånd för att det inte fanns spelbar is vid rätt tidpunkt på annandag jul. Derbyt mot Gais blev förskjutet tre timmar, uppskattningsvis försvann 1 500 åskådare och det totala inkomstbortfallet hamnade just på strax över 200 000.

IFK tillskrev kommunen nästan direkt och nu på fredag är att sammanträde bokat.

- Vi hyr Skarpe Nord och fick inte det vi betalar för, anläggningen var inte i ordning, motiverar Tony Hjertstrand.

När det gäller elitlicensen har IFK Kungälv saknat 1,4 miljoner kronor. Trots stora ansträngningar återstår 800 000, så det begärda skadeståndet har stor betydelse.

- Jag tror att vi hittar en bra lösning, fortsätter Tony Hjertstrand, och allt annat vore skandal. Det är så många i Kungälv som brinner för bandyn. Jag är optimist, det måste jag vara.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.