Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Kristianstads Tim Sörensen under SM-finalen mot Alingsås i våras. Arkivbild.

IFK Kristianstad kan ta 50:e hemmasegern

Onsdagens match mot Lugi är inte vilken som helst för IFK Kristianstad. Handbollssuveränen kan då ta sin 50:e raka hemmaseger mot ett svenskt lag.

Den 25 mars 2015 var senast som Kristianstad förlorade hemma.

Lugi vann med 25–24.

På onsdagen kan Skånekonkurrenten förstöra för Kristianstad. Någon extra laddning är det inte tal om inför matchen.

- Nej, vi förbereder oss på samma sätt inför alla matcher oavsett svenskt eller internationellt motstånd. Sen är vi mitt emellan två Champions League-matcher, vi hade Zagreb i lördags och har Barcelona borta nu på lördag, säger Larsson.

- Det är ändå superhäftigt på alla sätt och vis och vi ska göra allt för att utöka sviten som vi redan har.

Supportrar extra krydda

IFK Kristianstad, som tjuvstartade handbollsligan på grund av Champions League-spelet, har vunnit alla fyra inledande matcher och Lugi har vunnit båda sina första matcher. Annars är det två ganska olika lag.

- De bygger nytt och ungt och vill utmana. Vi har skapat oss en ställning där vi är dem som alla jagar, säger Larsson.

TT: Varför är ni så svårslagna hemma?

- Vi har en ganska tydlig målsättning om att vi vill vara bäst i Sverige. Det är att sticka ut hakan litegrann men det har också stärkt oss som förening och inte minst som lag. Det är svårt att acceptera nederlag, framför allt hemma, säger Jesper Larsson.

- Vi vill ju vinna borta också, men det sporrar lite extra när det sitter 4 500–5 000 orangeklädda supportrar på läktarna. Det är klart att det blir en extra krydda.

Den nye målvakten Richard Kappelin har en liten meniskskada och det är osäkert om han kan spela mot Lugi.

- Jag har inga större förhoppningar om att han är med. Det är oklart om skadan läker av sig själv på några dagar eller om han tvingas till operation. Vi går i väntans tider för hans del.

Firar inte

Larsson, som slutade sin aktiva karriär som målvakt 2012, har skrivits in i truppen i väntan på besked om Kappelin som tredjemålvakt efter Leo Larsson och Gustaf Banke.

- Men risken att jag ska behöva spela i morgon är mikroskopisk, det skulle vara om någon skadar sig under dagen. Men där ska vi inte landa, säger han med ett skratt.

Om det blir seger och milstolpen uppnås blir det ändå inget firande i Kristianstad.

- Redan på fredag morgon går flyget till Barcelona. Och inget är ju vunnet för att man vunnit en seriematch. Så firar gör vi först i maj, om vi då vunnit något förstås.