Häcken tippas i toppen – Blåvitt i botten

IFK Göteborg slåss i allsvenskans botten 2019 – Häcken i toppen. Åtminstone om man ska tro den samlade mediakårens tips som presenterades på den allsvenska upptaktsträffen.
– Hyfsat väntat, säger Poya Asbaghi om tipset i C More.

ANNONS
|

2018 var ett tufft år för IFK Göteborg som långt in på hösten kämpade för att säkra nytt allsvenskt kontrakt. Det löste sig den gången och laget slutade elva.

2019 lär inte bli mindre jobbigt – åtminstone inte om man ska tro det tips som den samlade mediakåren lämnat inför den allsvenska upptaktsträffen i Arlanda.

När den tippade bottenfyran presenterades fanns Blåvitt med i sällskap av nykomlingarna Falkenbergs FF, AFC Eskilstuna och förra årets 13:e-placerade lag, IK Sirius.

"Hyfsat väntat ändå"

Uppe på scen gav Blåvitt-tränaren Poya Asbaghi sin syn på tipset som placerade IFK Göteborg som lag 13 i tabellen.

– Det är hyfsat väntat ändå. Vi har kommit längre ner i tabellen och att vi tippas ytterligare ett par positioner längre ner är fullkomligt logiskt. Vi har förlorat spelare som Emil Salomonsson, Tobias Hysén och David Boo Wiklander som hade spelat flest allsvenska matcher i truppen, och ersatt med unga spelare som folk inte vet något om, säger Asbaghi i C Mores sändning.

ANNONS

Sebastian Ohlsson fanns med som spelarrepresentant för Blåvitt under upptaktsträffen.

Han brydde sig inte nämnvärt om tipset.

– Jag bryr mig inte. Vi har tillräckligt med tändvätska från förra säsongen ändå. Helt ärligt bryr jag mig inte så mycket, vi ska vinna varje match. Det spelar ingen roll vad andra tänker eller tycker.

LÄS MER:Blåvitt, Öis och Gais kan tvingas flytta sina hemmapremiärer

"Har varit lite upp och ner"

Svajiga insatser i träningsmatcherna var ett av samtalsämnena när Blåvitt var på scen.

– Försäsongen har varit lite upp och ner resultatmässigt, men det som varit bra är att vi har varit som bäst i cupmatcherna. Om två veckor är då vi ska vara som bäst och det är då vi kommer vara bäst som, säger Ohlsson.

Om Blåvitt pekades ut som bottenlag var det annat med Häcken.

Den nyblivna cupfinalisten tippades som fyra bakom AIK, IFK Norrköping och Malmö FF.

– Vi har bra trupp och har sett bra ut. Vi har byggt vidare från förra säsongen. Vi jagar lite underifrån och det gillar vi, säger Alexander Jeremejeff.

LÄS MER:Svenska cupens final till Hisingen

Häcken vill bryta trenden

Fjolåret slutade med en femteplats – men på minuskontot för Häcken fanns att laget inte lyckades besegra något av topplagen.

En trend Andreas Alm hoppas ska ändras den här säsongen.

ANNONS

– Mestadels var det mentalt att vi inte vann mot dem, säger Alm och fortsätter:

– Nu har vi Malmö borta i premiären och får direkt chansen att bryta det mönstret.

Han fortsatte:

– Vi jagar de här ekonomiska storheterna (AIK, Malmö FF och IFK Norrköping) plus Hammarby. Och vi kommer jaga Blåvitt som fan också, även om de är tippade längre ner så kommer vi hålla ett öga på dem. Det är viktigt att bli bäst i stan.

ANNONS