Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: DANIEL STILLER
Bild: DANIEL STILLER

IFK Göteborg släpper in åtta personer på matchen

IFK Göteborg skriver på sin hemsida att de släpper in åtta supportrar på Gamla Ullevis läktare på måndagens allsvenska hemmapremiär.

IFK Göteborg skriver på sin hemsida att klubben har en plan för att genomföra smittsäkra evenemang och kommer därför att släppa in åtta supportrar på måndagens allsvenska hemmapremiär mot AIK.

– Det är ett litet steg att ta in åtta personer på en utomhusarena som har plats för 18 000. Men det är ett viktigt steg att ta. Vi – precis som de andra elitklubbarna inom svensk fotboll – har professionella organisationer som klarar av långt mycket mer, även under dessa extraordinära tider, säger IFK Göteborgs klubbdirektör Håkan Mild till IFK Göteborgs hemsida och tillägger:

– Vi hoppas att detta leder till att myndigheterna och regeringen får upp ögonen och ger oss chansen att ta ännu större ansvar och ge plats till ännu fler.

Platserna lottas ut bland 3 000 supportrar

De åtta platserna kommer att lottas ut bland de 3 000 supportrar som har köpt ett ordinarie årskort inför säsongen 2021. Vinnarna får två platser per person och kommer att kontaktas via telefon under torsdag 15 april.

IFK Göteborg gör därmed gemensam sak med Hammarby och Djurgården, som båda tagit beslutet att tills vidare släppa in åtta personer i publiken på sina hemmamatcher. Även Hammarby och Djurgården lottar ut biljetterna bland sina fans.

Även BK Häcken planerat att släppa in åtta personer på sina hemmamatcher där premiären spelas mot Malmö FF på söndag. Platserna lottas ut bland årskortsinnehavare.

Häcken öppnar sin lounge för gäster

Klubben kommer av allt att döma även att använda sin lounge som i vanliga fall rymmer 400 personer för 50-60 gäster. Beslut fattas under tisdagen.

– Vi känner oss trygga i att vi inte bidrar till smittspridning genom detta. Gästerna kommer att se matchen på storbildsskärm och inte stå på balkong eller framme vid fönster, säger klubbdirektören Marcus Jodin.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.