Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

IFK Göteborg jagar Gustav Svensson

IFK Göteborg vill värva Gustav Svensson. Mats Gren har försökt få tag i mittfältaren för att boka ett möte.

GP har tidigare skrivit om att Blåvitt visat intresse för att ta hem Gustav Svensson. Enligt Expressen hoppas nu Mats Gren, i samband med att landslaget samlas i Stockholm för matcherna mot Österrike och Turkiet, kunna boka ett möte med Gustav Svensson.

– Jag har försökt få tag på Gustav men inte lyckats. Så vi får se vad som händer när landslaget samlas. Jag har tänkt åka över till Seattle också för att träffa honom. Det är bra att man visar intresse och bra att kunna träffa spelarna personligen för att höra deras tankar, säger Mats Gren till Expressen.

Gustav Svenssons är mittfältare i Seattle Sounders och hans kontrakt går ut i vinter. Mats Gren bekräftar att man gärna hade sett ett påskrivet kontrakt inför nästa säsong.

– Vi vill jättegärna ha hem Gustav, det är inget snack om det. Men exakt hur hans kontrakt ser ut vet jag inte. Det kanske finns en option eller så. Jag ska försöka få tag på honom här i dagarna för att se om det är möjligt att träffas. Jag vet inte exakt hur programmet för landslaget ser ut och om det är möjligt att vi kan träffas.

Har öppnat för comeback

Gustav Svensson har vid flertalet gånger varit öppen med sin kärlek till den gamla klubben. När han var på besök under sommaren blev han smått sentimental.

LÄS MER: Lång intervju med Gustav Svensson om löftet till Blåvitt och VM-resan

– Jag är alltid jätteglad när jag är här på Kamratgården. Det är skönt och jag trivs bra här. Man minns alla underbara träningar när man kom in och hade vunnit över "Bjärsa" och Wernbloom. Det var otroligt roligt. De var så griniga varje gång och jag tror inte jag förlorade en träning mot dem. Även om det lär låta annorlunda därifrån.

Han har heller inte gjort någon hemlighet att han vill avsluta sin karriär i Göteborg.

– Ja! Absolut! Det har jag lovat både mig själv och Blåvitt. Jag vill avsluta här. Jag snackar med Mats Gren och vi har koll på varandra. Vi har en öppen relation och han vet vad jag tänker och tvärtom.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.