Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

IFK Göteborg historiska segrare i 25manna

IFK Göteborg har haft en framgångsrik säsong. I lördags krönte de den med klubbens första seger i 25manna - en av världens största stafetter.
– Det har varit ett av våra stora mål under många år. Man brukar säga att det är världens bästa klubb som vinner, säger IFK Göteborgs lagledare Fredrik Löwegren.

Under helgen samlades mängder med orienterare på Järvafältet i Stockholm för årets upplaga av 25manna. För första gången någonsin var det IFK Göteborg orientering som var först i mål med sina 25 löpare.

De låg bra med hela loppet med det var först på de sista sträckorna som de låg med i den yttersta täten.

– Vi låg lite bakom till den 23:e sträckan och då gjordes det avgörande rycket och sen hade vi Fredrik Bakkman på den sista sträckan som lyckades hålla undan, berättar lagledare Fredrik Löwegren.

– Vi har varit med i täten tre år i rad men inte lyckats sy ihop det hela och i år hade vi kanske inte så höga förväntningar.

Nej för det var inte klubbens starkaste lag som stod på startlinjen i år. Tävlingen krockade med världscupavslutningen i Tjeckien och många av elitlöparna saknades.

– Sen ska man komma ihåg att alla klubbar saknade sin bästa men vi var rejält desarmerade och hade många borta. Det var ju med flera som normalt inte springer i våra första-lag.

Och det var inte bara IFK Göteborg höll 031-fanan högt. Göteborg-Majorna OK låg med i täten in i sluter och blev till slut femma.

– Det visar att Göteborg som distrikt har väckt sig starkt, säger Fredrik Löwegren.

IFK Göteborgs segerlag i 25manna:

Josefine Svensson, Jonas Pilblad, Christian Nielsen, Niclas Jonasson, Patrik Martner, Jakob Eng, Karin Noborn, Thea Fagerström , Åsa Hellquist, Ida Hördegårdh, Erik Engstrand, Fredrik Löwegren, Morten Jarvis Westergård, Jens Wängdahl, Camilla Engstrand, Jenny Johansson, Elin Högstrand, Frida Bakkman, Arvid Våg, Andreas Sølberg, Tobias Noborn, Vetle Ruud Bråten, Thomas Asp, Miri Thrane Ødum och Fredrik Bakkman.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.