Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

IFK Göteborg förstärker inför O-ringen

I helgen börjar O-ringen i Örnsköldsvik, inför det har IFK Göteborg gjort klart med två norska talanger. Kasper Fosser och Håvard Eidsmo kommer från och med i helgen tävla för klubben.
– Det känns fantastiskt roligt, säger IFK Göteborgs sportchef Fredrik Löwegren.

Kasper Fosser och Håvard Eidsmo, det heter IFK Göteborgs två senaste tillskott. De både kommer från Norge men har nu valt att flytta till Göteborg för att tävla med IFK.

– Det känns fantastiskt roligt. Det är två lovande killar som kommer börja springa för oss. Kasper Fosser är för tillfället världens bästa junior, säger Fredrik Löwegren.

Härom helgen avgjordes JVM i Ungerska Kecskemét. För Fosser blev tävlingarna en succé. Två guld och ett brons blev facit när han lämnade tävlingarna i Ungern.

– Det säkerställer att vi behåller vår nivå som ledande klubb i norden och världen egentligen. Att vi nu får två unga killar som har potential att bli riktigt bra seniorer säkerställer att vi klarar av vår föryngring och ska behålla vår plats som nummer ett.

Killarna har valt Göteborg som studieort de kommande åren så Löwegren hoppas ska kunna stanna fem år framöver.

– De ser vår elitmiljö som vi har i klubben som motiverande och bra. Tycker vi är superkul och bevisar vår verksamhet är bra, säger Löwegren.

Klubbdebut för de båda blir i O-ringen som går av stapeln i Örnsköldsvik med start på söndag. Fredrik Löewgren ser fram emot tävlingarna.

– Det ska bli kul att följa dem, säger han och fortsätter:– O-ringen är speciellt eftersom det är elit, ungdomar och motionärer som umgås och tävlar tillsammans. De andra som är med kan vara med och njuta av härlig miljö och så.

Men några uttalade mål med O-ringen har inte IFK.

– O-ringen är i sig ingen tävling som vi har som klubbmål utan det är mer på individuell bas. Däremot är det en tävling som vi tycker det är kul att många är med på. Men sen rent elitmässigt så är ju O-ringen en väldigt prestigefylld tävling. Det går inte att sticka under stol med, säger Fredrik Löwegren.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.