Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Idrottsstjärnorna på varsin sida av Donald Trump

Clevelands basketstjärna LeBron James tar kraftigt avstånd från Donald Trump. Men trots presidentkandidaten skandaluttalanden om kvinnor får han stöd av Tom Brady.

– Vad är omklädningsrumssnack för mig? I alla inte vad den där mannen sa, säger LeBron James enligt mashable.com.

Trump har fått massor av kritik efter att en ljudupptagning, där presidentkandidaten uttalar sig nedlåtande om kvinnor, publicerades.

Läs också: Hör Trumps skandaluttalanden om kvinnor

Han förklarade sina kommentarer med att det var "snack i omklädningsrummet". Men LeBron James känner alltså inte igen jargongen.

– Vi ser inte ner på kvinnor, på något sätt. Vi pratar aldrig så i omklädningsrummet, säger James, som är långt ifrån den enda idrottsstjärnan som har tagit avstånd från Trump.

Läs också: Omklädningsrummet protesterar

Men Tom Brady, en av NFL:s största stjärnor, står på Trumps sida. New England Patriots quarterback hade en "Make America Great-keps" i omklädningsrummet förra säsongen, och har sagt att det "vore fantastiskt" om den republikanske kandidaten blev president.

På onsdagen fick Brady frågan om hur han såg på Trumps förklaring om att det "bara var omklädningsrumssnack". Hur Patriotsstjärnan svarade? Med att lämna presskonferensen – utan kommentar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.