Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/13

Idrottsmännen som inte gav upp – trots smärtsamma skador

En bruten knäskål, en sprucken testikel, blod som rinner ymnigt ur ett jack i huvudet – eller en bruten käke. Här är idrottsstjärnorna som inte gav upp – trots att det borde ha varit omöjligt att fortsätta.

När adrenalinet pumpar verkar en del elitidrottare inte känna någon smärta. I alla fall inte tillräckligt mycket för att avbryta en tävling eller match.

Läs också: 26 vidskepliga idrottsstjärnor och deras galna ritualer

Rugbyspelaren Paul Wood råkade ut för en skada som skulle få de flesta av världens män att krypa ihop i fosterställning. Och inte ställa sig upp på ett par dagar.

När han spelade för Warrington i "Super League Grand Final" spräckte han sin ena testikel strax efter paus. Läge att avbryta matchen och åka till sjukhuset? Glöm det. Wood spelade vidare och orkade till och med göra intervjuer efter matchen.

Japanen Shun Fujimoto har också visat upp en imponerande smärttröskel. Vid OS i Montreal 1976 fullföljde han tävlingen, trots en bruten knäskål. Och satte nytt personligt rekord i ringar. Kolla in landningen i klippet nedan, ganska imponerande med tanke på den smärtsamma skadan.

Kolla in bildspelet högst upp i artikeln för fler grymma prestationer – som egentligen borde vara omöjliga att klara av.

Läs också: Här är sportvärldens galnaste rekord

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.