Idrottens Hall of fame fick nya medlemmar

Nio nya profiler har valts in i Göteborgsidrottens Hall of fame. Sex tidigare aktiva och tre ledare. – Det är en jättestor ära att ha fått bli invald, säger tidigare innebandytränaren, Kristina Landgren Carestam, som är en av de nyblivna medlemmarna.

ANNONS
|

I daghedrades de nio nya medlemmarna som har valts in i Göteborgsidrottens Hall of Fame. Bland de invalda finns sex tidigare aktiva idrottare och tre ledare som har betytt mycket för Göteborg och satt stort avtryck i idrottsvärlden. Kristina Landgren Carestam, som bland annat har vunnit VM-guld som tränare för både dam- och herrlandslaget i innebandy, var en av profilerna som hyllades under ceremonin på Liseberg i går.

– För mig är det en jättestor ära att ha fått bli utvald. Det sätter ett stort avtryck på mig, jag är jättestolt, säger Landgren Carestam till GP.

ANNONS

Hon har starka kopplingar till Göteborg och regionen. Landgren Carestam växte upp i Partille, har vunnit SM-guld med Pixbos herrlag, och är numera klubbchef i Mölnlyckes innebandystolthet.

Den tidigare tränaren har utöver det dessutom hunnit med att vinna SM-guld med Högdalens damer. Och det är just de tunga meriterna hon tror är anledningen till att hon nu får en plats i Göteborgsidrottens finrum.

– Jag är ganska klar med varför jag blev invald. Jag tror det är just för att jag har varit tränare på yttersta nivå och lyckats vinna VM-guld och SM-guld med både herr- och damlag.

Niklas Andersson, Mats Erixon, Kristina Brokholc, Stig Fredriksson, Berndt Johansson, Ljubomir Vranjes, Åke Nilsson och Andrea Dohany var övriga åtta tillskott i Hall of fame i år.

– Jag är omgiven av en fantastisk samling profiler. Berndt Johansson har ju satt stort avtryck inom cykelsporten, Stig Fredriksson var en otroligt skicklig fotbollsspelare, och jag som har hållit på med friidrott tycker ju att Mats Erixon är väldigt imponerande också.

GöteborgsidrottensHall of fame består nu av 181 medlemmar.

ANNONS