Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Filippa Idéhn stod för ett flertal viktiga räddningar i Sveriges seger mot Island. Arkivbild.

Idéhn: "En väldigt trevande match"

Tekniska fel och ett svårhanterat isländskt "5-1-försvar". Tur då för Sverige att Filippa Idéhn stängde vägen när det gällde i 26–25-segern över Island.

Sverige fick en vinnande, och dramatisk, start på förberedelserna inför EM i handboll. Första träningsmatchen på vägen till mästerskapet i Frankrike (29 november–16 december) borta mot Island vanns med 26–25.

Men det var långt ifrån någon dans på rosor – utan snarare ett trippande på kokheta gejsrar.

- Det var en väldigt trevande match. Vi hade ganska svårt med deras grupperade försvar. Deras försvar var riktigt bra och det störde oss. De spelade ett ganska aggressivt 5–1 som vi hade svårt att lösa, säger målvakten Filippa Idéhn, som fick se sina lagkamrater göra en hel del tekniska misstag.

Roligt att rädda

Tur då att det var desto stabilare bakåt.

Idéhn, till vardags i franska Brest, kom in i halvtid och fick en nyckelroll i den biten med ett flertal räddningar.

- Jag tyckte försvaret var bra. Jag får några räddningar, speciellt på slutet som gör att vi behåller ledningen. Det var roligt.

TT: Hur viktigt är det för din egen del att få den här starten på EM-förberedelserna?

- . Alltid kul att vara med i landslaget och jag känner stort förtroende. Det är skönt men jag vill givetvis att vi ska spela betydligt bättre än sådär i slutet av november.

Lördagsretur

En desto viktigare moralboost, för hela laget, var vinsten i sig. Johanna Westberg och Nathalie Hagman blev bästa svenska målskyttar med sju mål var i uddamålssegern.

- Det är riktigt bra för självförtroendet. Vi får kolla video och träna i morgon (fredag) så får vi göra en betydligt bättre insats på lördag, säger Idéhn.

På lördag möter Sverige Island igen, i den andra av två träningsmatcher under det svenska landslagslägret på ön.