Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ibrahimovic hyllas i hela England efter cuptiteln

Han avgjorde ligacupen på egen hand. Nu hyllas Zlatan Ibrahimovic unisont av en hel fotbollsvärld. "Vilken spelare. Vilken målgörare. Vilken man", skriver legendaren Gary Lineker på Twitter.

Med två mål, en frispark från 25 meter och en nick från nära håll, såg Zlatan Ibrahimovic till att Manchester United kunde besegra Southampton med 3–2 i ligacupfinalen på Wembley.

- Vart jag än har hamnat har jag vunnit, sade Ibrahimovic i segerintervjun.

Och ja, det stämmer ju.

"Zlatan är ledaren"

Ibrahimovic har staplat titlarna på hög under karriären – något som gjorde att tränaren José Mourinho till varje pris ville ha honom till United.

- Ärligt talat, Ibrahimovic vann matchen åt oss och han var enastående. Det finns flera som stod för bra prestationer – Paul Pogba till exempel – men han var enastående, sade Mourinho till BBC.

Att Ibrahimovic var enastående i finalmatchen är de flesta experterna överens om. Runt om i fotbollsvärlden höjs han till skyarna.

- I bland hatar du folk som är arroganta, men jag älskar att han levererar på samma gång, säger den förre United-backen Phil Neville, som vann 14 titlar under sin tid i klubben, till Sky Sports.

- Zlatan är ledaren. Jag vet att Wayne Rooney lyfte pokalen (som lagkapten), men det är Zlatan som är ledaren på planen. När Cantona gick ut på planen med kragen uppfälld såg det ut som att han älskade Old Trafford, det är likadant med Ibrahimovic.

En maskin

The Mirror skriver att Zlatan Ibrahimovic är nyckeln till framgång för Mourinho.

"För att Mourinho ska lyckas måste han ha vinnare runtomkring sig, och Ibrahimovic har det i sitt DNA", skriver tidningen.

På Twitter har hyllningarna till Ibrahimovic också strömmat in.

"Zlatan är en maskin", skriver den tidigare landslagsbacken och United-spelaren Rio Ferdinand.

"Världens bäste anfallare", twittrar ghananen Kevin-Prince Boateng, Ibrahimovics förre lagkamrat i Milan.