Zlatan Ibrahimovic skadades den 20 april i en match mot Anderlecht. Arkivbild.
Zlatan Ibrahimovic skadades den 20 april i en match mot Anderlecht. Arkivbild.

Ibrahimovic: "Fixad, klar och starkare"

Zlatan Ibrahimovic uttalar sig nu för första gången efter knäoperationen. "Fixad, klar och starkare", skriver fotbollsstjärnan på Instagram.

ANNONS
|

Zlatan Ibrahimovic har opererats på en idrottsmedicinsk mottagning i Pittsburgh, USA, för den svåra knäskada han ådrog sig i Europa League-matchen mot Anderlecht. Ingreppet, som gjordes av Freddie Fu och Volker Musahl, var lyckat enligt stjärnans agent Mino Raiola.

"Zlatan Ibrahimovic har genomgått en lyckad knäoperation. Han kommer att återhämta sig helt och har inte fått skador som sätter stopp för hans karriär", uppger Raiola för brittiska medier.

Själv uttalar sig Ibrahimovic på Instagram:

"Fixad, klar och starkare. Tack ännu en gång för stödet. Snart kommer vi att njuta av mitt spel tillsammans igen", skriver han.

ANNONS

Till inlägget publicerar Ibrahimovic en bild där hans handleder pryds av två patientband.

Ibrahimovic har påbörjat rehabiliteringen i Pittsburgh. Hur länge han blir borta är inte känt. Men om de obekräftade uppgifterna att båda korsbanden i höger knä är av stämmer, kan det dröja upp till ett år innan han spelar fotboll igen.

Det var efter en luftduell i den 93:e matchminuten mot Anderlecht i Europa League den 20 april som Manchester United-stjärnan landade illa och skadade knät.

Ibrahimovic har tidigare skrivit på Instagram att han inte tänker lägga av:

"Jag ska ta mig igenom det här och komma tillbaka ännu starkare. En sak är säker, jag bestämmer när det är slut och ingen annan. Att ge upp är inget alternativ. Vi ses snart", skrev han.

35-årige Ibrahimovics kontrakt med Manchester United går ut efter säsongen.

TT

ANNONS