Michaela Meijer och Angelica Bengtsson går en tuff kamp om titeln som Sveriges bästa stavhoppare. Bild: Bildbyrån.
Michaela Meijer och Angelica Bengtsson går en tuff kamp om titeln som Sveriges bästa stavhoppare. Bild: Bildbyrån.

”I slutändan vill jag alltid slå henne”

Angelica Bengtsson hade länge det svenska rekordet och överglänste rumskollegan Michaela Meijer under alla år. Nu är situationen den omvända.  ​– I slutändan vill jag alltid slå henne och hon alltid slå mig, säger Michaela Meijer.

ANNONS
|

På Världsungdomsspelen i Göteborg tidigare i somras hoppade Michaela Meijer 4.71 och snodde därmed sin rumskollegas svenska rekord. När de svenska stavhopparna hade presskonferens i London sitter de bredvid varandra – Angelica Bengtsson och Michaela Meijer. Även om de är vänner här – finns det ingen de hellre slår än varandra när det väl kommer till tävling.

–Det är klart att jag vill visa att jag kan placera mig högre på mästerskap också. Innan har jag varit lite längre ifrån nu är det på gränsen hela tiden. Det är en bra morot att vi vill slå varandra båda två, säger Michaela Meijer.

ANNONS

Vill motbevisa tvivlarna

Örgryte-hopparen känner stark motivation att slå sin konkurrent i deras första gemensamma tävling sedan rekordet bytte innehavare.

– Jag tror fortfarande ganska många tycker att det svenska rekordet är hennes och att jag fick till en lyckoträff. Jag tycker inte det. Jag känner mig stabil på de höjderna. Jag får försöka bevisa att det inte är läget längre, säger hon.

De sitter bredvid varandra vid presspodiet och ler ikapp. Men bakom vänskapen lurar rivaliteten om titeln som Sveriges främsta stavhoppare – men viljan att vara bäst kommer inte riva några vänskapsband.

– VI känner varandra bra och vi vet hur vi fungerar. Vi har hoppat ihop i flera år. Finns det något vi kan göra för varandra så hjälper vi självklart varandra. Samtidigt är vi konkurrenter. Men vi skulle aldrig göra något för att förstöra för varandra, säger Michaela Meijer.

Bengtsson gillar inte situationen

Angelica Bengtsson trivs inte lika bra i det omvända läget. Hon är sedan länge van att vara den som ligger överst i statistiken landslagskollegorna emellan.

– Jag tycker inte om det. Jag tyckte det var mycket roligare och komma till J-VM i Barcelona och vara storfavorit, hoppa två hopp och så ta guld. Samtidigt så var jag i den här situationen inför inomhus-VM. Då ledde Michaela statistiken men sen höjde jag mig och vann. Jag tycker inte om läget men jag vet också att jag har presterat bra vid sådana här lägen.

ANNONS
ANNONS